Ілюстрація REUTERS

Стрімінговий сервіс Netflix планує у 2020 році витратити 17,3 мільярда доларів на виробництво контенту.

Читайте також10 серіалів Netflix, які вийдуть цього року

Про це повідомляє "НВ" з посиланням на Variety.

Відео дня

"У минулому році на ці ж цілі компанія витратила 15,3 мільярда доларів. За прогнозами компанії BMO Capital Markets, до 2028 року витрати Netflix на контент можуть вирости до 26 мільярдів доларів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за прогнозом аналітиків, більша частина бюджету Netflix в наступні роки буде спрямована на виробництво оригінального контенту. Зокрема, мова йде про угоду з Nickelodeon на виробництво оригінальних мультфільмів та контракт зі сценаристами Гри Престолів. 

"Конкуренти Netflix планують витратити на виробництво оригінального контенту набагато менші суми. У 2020 році Disney планує виділити на ці цілі 1 мільярд доларів, а WarnerMedia збирається інвестувати в HBO Max до 2 мільярдів доларів", - підкреслює видання.

У BMO Capital Markets зазначили, що станом на кінець вересня 2019 року у стрімінгового сервісу були боргові зобов’язання перед постачальниками контенту на суму 19,1 мільярда доларів, зокрема 10,8 мільярда доларів, які не знайшли відображення в балансах.

Конкуренти Netflix Disney планує виділити на ці цілі 1 мільярд доларів, а WarnerMedia збирається інвестувати в HBO Max до 2 мільярдів доларів.