Головна героїня Джо хоче стати видатною письменницею і зовсім не хоче заміж / кадр з фільму

В основі "Маленьких жінок" лежить однойменна книга Луїзи Мей Олкотт. Сюжет оповідає про чотирьох несхожих одна на одну сестер, які дорослішають і шукають своє місце в цьому світі. Дія розгортається за часів Громадянської війни США, і їхні проблеми тісно переплітаються з епохою. Кожній з них належить пізнати кохання, втрати і розчарування, щоб зрозуміти, чого саме вона хоче від життя.

Головна героїня Джо хоче стати видатною письменницею і зовсім не хоче заміж. Вона прагне домогтися успіху в світі чоловіків і довести, що може самостійно забезпечувати сім'ю.

Дія розгортається за часів Громадянської війни США / кадр з фільму

Саме її конфлікт у фільмі основний, і екранного часу героїні Джо приділено більше всіх. Це дозволило актрисі Сірші Ронан повною мірою розкрити свій талант і продемонструвати весь спектр емоцій: від холодного кам'яного обличчя до найніжнішої симпатії і сліз.

"Я бачила у кожної з сестер художниць, і я хотіла серйозно поставитися до їхніх мистецьких занять, якими вони захоплені – література, театр, живопис. Класно, що між ними багато любові і глибокий зв'язок, але вони також дуже конкурентноздатні, можуть бути злими і жорстокими – я хотіла отримати все це в коктейлі", - розповідала режисер Грета Гервіг про фільм.

Читайте також"Джентльмени" Гая Річі: огляд на нову кримінальну комедію з Меттью МакКонахі і's ю Грантом

Ще однією яскравою зіркою у фільмі стала Меріл Стріп. Зігравши буркотливу тітоньку, оскароносна актриса, як завжди, блискуче перевтілилася і додала фільму частку гумору.

Крім того, в картині можна побачити Емму Уотсон, яка у свої майже 30 років вже відійшла від способу Герміони з "Гаррі Поттера" і все частіше успішно виконує мелодраматичні ролі.

Герої "Маленьких жінок" переживають смерть близьких, весілля, проходять випробування бідністю і все це відбувається на тлі Громадянської війни США. Так що сюжетом цієї драми незважаючи ні на що, бракує динамічності.

Єдине, що можна віднести до спірних режисерським рішенням в цьому фільмі - це гра Грета Гервіг з часом. Постійно перескакуючи з однієї тимчасової епохи на іншу з різницею у сім років режисер позбавляє стрічку необхідного їй епічного розмаху. Часом фільм нагадує сумбурний каскад сценок, за яким складно устежити. До того ж, трохи бентежить те, що героїні за ці 7 років ніяк не змінюються зовні.

В українських кінотеатрах фільм показують з 30-го січня. Ну, а першими його змогли побачити гості кінотеатру "Оскар" на допрем'єрному показі.