Перший півфінал відбудеться в цю суботу / фото СТБ

Перший півфінал Національного відбору на Євробачення відбудеться в суботу, 8 лютого. Трансляція першого півфіналу Нацвідбору почнеться о 18:00 8 лютого на телеканалі СТБ або UA: Перший. Також трансляція має бути доступною на YouTube.

Читайте такожJerry Heil презентувала конкурсну пісню на Нацвідбір Євробачення-2020 (відео)

Дати ефірів та основні правила голосування

Всього на глядачів очікує три ефіри – два півфінали 8 і 15 лютого і фінал 22 лютого, коли буде вирішено, хто представлятиме Україну на Євробаченні-2020 в нідерландському Роттердамі.

Відео дня

Правила Нацвідбору на Євробачення передбачають, що кожна пісня оцінюється членами журі та глядачами в ході інтернет- та СМС-голосування. При цьому голоси глядачів матимуть пріоритет. Ті виконавці, які посядуть перше, друге та третє місце, проходять у фінал.

Новий склад журі та список конкурсантів

Цьогоріч глядачі побачать нових яскравих учасників. До того ж, склад журі зазнав суттєвих змін – компанію незмінному судді Нацвідбору Андрієві Данилку складуть Тіна Кароль та Віталій Дроздов. Також на прямі ефіри запрошені зіркові гості, що розбавлять виступи конкурсантів своєю появою на сцені.

Традиційно ведучим прямих ефірів буде багатий на «гостре слівце» шоумен Сергій Притула.

Учасники першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення-2020 виступатимуть в такому порядку:

1. [О]

2. Jerry Heil

3. Katya Chilly

4. KRUTЬ

5. Go-A

6. CLOUDLESS

7. GIO

8. Assol.

Детальніше з учасниками першого півфіналу можна познайомитись за цим посиланням.

65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 цьогоріч відбудеться в травні в нідерландському місті Роттердам. За правилами, визначення переможця здійснюватиметься в три етапи. Перший і другий півфінали пройдуть 12 і 14 травня, а гранд-фінал, під час якого стане відомо переможця, пройде 16 травня.