Аксельрода звинуватили в плагіаті / фото УНІАН

Колишня піарниця Девіда Аксельрода Анжеліка Буркіна жорстко розкритикувала фіналіста Нацвідбору на Євробачення і звинуватила його в плагіаті просто перед другим півфіналом.

Вона стверджує, що добре знає, чому співак змінив прізвище.

Читайте також"Все може перевернутися з ніг на голову": член журі давши свій прогноз щодо переможця Нацвідбору

"Ви думаєте, що Ткаченко змінив псевдонім на честь улюбленого і безвісти зниклого дідуся? Нісенітниця! Причина - більш прозаїчна. Я багато років мовчала, але тепер прийшов час відкрити очі на цього афериста і брехуна... Ви ж розумієте, працювати з артистом справа витратна: запис пісень на студії, реєстрація авторського права, зйомки кліпу пісні Тебе обираю, костюми для виступів, купівля гітари Taylor, на все це ми з Володимиром тоді брали гроші в борг, які він повинен був повернути після телепроекту Х-фактор. Мова йде про 10 тисяч доларів — це те, що ми встигли оформити документально, насправді витрачено на нього було набагато більше! За мірками шоу-бізнесу це, начебто, дрібниці, але тим не менш, це гроші, а їх потрібно повертати!" — заявила Анжеліка Буркіна.

За її словами, є рішення суду про стягнення боргів.

«Для Володимира/Девіда я була доброю до тих пір, поки допомагала з телепроектами і фінансувала його діяльність і вирішувала всі його проблеми, але як тільки я зажадала повернути борг, різко стала поганою! Проза життя....І поки Володимир мучився у творчих поривах, кредитори вже розмахували судовими рішеннями про стягнення боргів.

Ось тут-то і прийшла в голову "великого" артиста чудова думка змінити ім'я, все банально просто..... щоб не повертати борги. Оцініть красу гри! Не просто творчий псевдонім змінив, а все по дорослому..... ПІБ в паспорті.....як з чистого аркуша. І вуа-ля, тепер він - Девід Аксельрод (гроші брав Ткаченко, а зараз змінив ім'я - вже інша людина)! Оплески артисту!», – написала вона.

«У цьому році на нацвідборі компетентне журі, дуже сподіваюся що їхня об'єктивність вище дружби з продюсером Вови/Девіда і вони не стануть відбирати шанс у більш гідного учасника. Скандалів на наших відборах вже було достатньо, навіщо знову артист зі скандальною репутацією? Як показує історія, ні до чого хорошого це не призводить», – додала вона.

При цьому коментатори до посту відзначили, що конкурсна пісня Аксельрода Horizon дуже нагадує пісню Chicago 1988 року «I don't wanna live without your love».

Пропонуємо порівняти два треки.

Dávid Axelrod - Horizon

Chicago - I don't Wanna Live Without Your Love