Представник України на Євробаченні 2020 гурт – Go_A  / фото УНІАН

Україна обрала свого представника на міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2020 року. Так, на конкурс від України у травні до Нідерландів поїде гурт Go_A.

У фіналі Національного відбору він здобув перемогу з піснею "Соловей" (Solovey). Гурт Go_A отримав максимальні 6 балів і від журі, і від глядачів.

Що відомо про представника України на Євробаченні 2020

Go_A – електрофолк-гурт, що поєднує у своїй творчості український автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та потужний гітарний драйв.

Читайте такожСердючка, мінімалізм і український колорит - як пройшов фінал Нацвідбору на Євробачення 2020

Історія Go_A  почалася у 2012 році. З того часу склад гурту неодноразово змінювався, але нині до складу колективу входять чотири учасники: вокалістка Катерина Павленко, мультиінструменталіст Тарас Шевченко, сопілкар Ігор Діденчук та гітарист Іван Григоряк.

Заявив про себе гурт синглом "Веснянка", який переміг у конкурсі "The Best Track in Ukraine 2015" і 6 тижнів поспіль очолював хіт-парад "10Dance" на радіостанції KISSFM. 

Музиканти Go-A встигли виступити на багатьох фестивалях – від "Країни мрій" і "Гогольфесту" до Jazz Koktebel. Також Go_A  представляв українську музику на міжнародному рівні в Ізраїлі, Польщі та Білорусі. При цьому колектив працює без менеджера і продюсера, тож доводиться самотужки пробиватися в українському шоу-бізнесі.

Шлях Go_A на конкурс Євробачення

Для Нацвідбору на Євробачення Go_A обрали пісню українською мовою під назвою "Соловей". За словами вокалістки гурту Катерини Павленко, з піснею на конкурс у музикантів відбулося все дуже швидко, адже ідея щодо неї з’явилася вже давно.

Читайте такожСкандал на Євробаченні: вокалісту TVORCHI не ввімкнули пісню під час виступу (відео)

"Вирішили, що, перш за все, треба показати, хто ми є. Бо зображувати з себе того, ким ми не є, заради пісенного конкурсу – не має сенсу. Тому ми написали пісню у своєму стилі. Правда, підігнали її під формат у три хвилини. Але максимально спробували показати те, що ми робимо", – розповіла Катерина Павленко в інтерв’ю УНІАН незадовго до фіналу Нацвідбору.

За право представляти Україну цьогоріч на Євробаченні Go_A змагався з такими конкурсантами, як Jerry Heil, KRUTЬ, TVORCHI, KHAYAT і David Axelrod.

Нагадаємо, 65-й конкурс "Євробачення" цього року пройде в травні у нідерландському Роттердамі. Перший півфінал відбудеться 12 травня, а другий півфінал – 14 травня. А вже 16 травня пройде гранд-фінал і стане відоме ім’я переможця Євробачення 2020.