Брендон Фрейзер у фільмі "Кит" / фото Adastra Cinema

Вийшов український трейлер психологічної драми "Кит" (The Whale), що зробила зірку "Мумії" Брендана Фрейзера одним з головних претендентів на цьогорічну премію "Оскар".

Як повідомляє прес-служба Adastra Cinema, в український прокат восьмий повнометражний фільм Даррена Аронофскі ("Реквієм за мрією", "Реслер", "Чорний лебідь") вийде 2 березня 2023 року.

В центрі сюжету фільму – професор літератури Чарлі (Брендан Фрейзер), що веде відлюдний спосіб життя практично на самоті. Єдиний виняток – його подруга-медсестра Ліз (Хонг Чау), яка стежить за здоров'ям 270-кілограмового Чарлі. А єдина віддушина Чарлі – це спроба відновити стосунки з 17-річною дочкою Еллі (Седі Сінк), яка не може пробачити батькові те, що він залишив сім'ю заради іншого чоловіка.

За роль у драмі "Кит" актор Брендан Фрейзер був номінований на "Золотий глобус", BAFTA Film Awards та ще цілу низку інших престижних нагород, а нещодавно актор став володарем не менш престижної премії Вибір критиків (Critics Choice Award 2023). Також картина вже отримала ключові номінації від Гільдії акторів та Гільдії продюсерів, які вважаються точними індикаторами майбутніх номінацій від Американської кіноакадемії.

Загалом, критики відзначили акторську гру Фрейзера як одну з найсильніших сторін фільму. Під час зйомок фільму актору доводилося носити на собі від 20 до 136 кілограмів гриму та елементів спеціально розробленого костюму, в якому було дуже важко рухатися. Щоб підготувати актора до зйомок, у гримерів та костюмерів щодня йшло по 2-6 годин.

У стрічці також зіграли: зірка шоу "Дивні дива" Седі Сінк, номінантка на премію "Оскар" Саманта Мортон, відома за ролями у фільмах "Фантастичні звірі" та "Особлива думка", Хонг Чао, яка нещодавно з’являлась на великих екранах у стрічці "Меню".

Прем'єра фільму "Кит" відбулася у вересні 2022 року на 79-му Венеціанському кінофестивалі, де він отримав 6-хвилинні овації та захоплені відгуки критиків. Тим не менш, журі фестивалю залишило фільм без головних нагород.

В Америці фільм вперше показали під час міжнародного кінофестивалю у Торонто, де фільм також був тепло сприйнятий, а Брендан Фрейзер отримав нагороду в акторській номінації.

Вас також можуть зацікавити новини: