Кадр з фільму "Мирний-21" / фото Kinomania Film Distribution

"Мирний-21", "Ведмідь під кайфом" та "У нас є привид": що подивитися на вихідних

08:17, 23.02.2023
6 хв.

Цього тижня в широкий прокат виходить українська воєнна драма Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21" про події, що трапилися з луганським прикордонним загоном на початку 2014 року. Також на "великих" екранах можна буде подивитися комедійний трилер "Ведмідь під кайфом" та ретроспективу кінокласики "Скромна чарівність буржуазії". Онлайн, тим часом, вийдуть пригодницька комедія "У нас є привид" з Девідом Гарбором та Ентоні Макі, а також комедійний екшн "Міцний Гарт: Фільм". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Мирний-21

Myrnyi-21 (Україна, 2023, драма/військовий)

В центрі сюжету цієї воєнної екшн-драми – луганський прикордонний загін, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну на початку війни у 2014 році. Назва фільму була обрана не випадково, адже Мирний-21 – це адреса кварталу, де був розташований луганський прикордонний загін.

Режисером фільму виступив один з найуспішніших українських режисерів сучасності Ахтем Сеітаблаєв, на рахунку якого такі фільми, як "Хайтарма", "Кіборги", "Номери" та "Захар Беркут". Нині режисер боронить Україну у складі ЗСУ.

Окрім сценаристів Ярослава Яріша та Сергія Касторних, до розробки сценарію фільму долучився чинний полковник Державної прикордонної служби Анатолій Коцюрба.

Головні ролі зіграли Андрій Самінін ("Пес", "Століття Якова"), Максим Девізоров ("Перші ластівки", "Найкращі вихідні"), Євген Ламах ("Черкаси", "Крути 1918"), Роман Ясіновський ("Кіборги", "Снайпер. Білий ворон", "Спіймати Кайдаша"), Віктор Жданов ("Кіборги", "Додому", "Номери"), Олексій Тритенко ("Чорний ворон", "Я працюю на цвинтарі"), Марія Штофа ("Крила метелика"), Лорена Колібабчук ("Номери", "Носоріг"), Андрій Мостренко ("Снайпер. Білий ворон", "Щедрик") та інші.

Також одну з ролей у фільмі виконав актор Паша Лі ("Штольня", "Тіні незабутих предків"), який загинув 6 березня 2022 року в Ірпені. Авто з актором, який разом з іншими волонтерами розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям, розстріляли російські окупанти.

Детальний огляд фільму читайте в нашій окремій рецензії.

Ведмідь під кайфом

Cocaine Bear (США, 2023, комедія/трилер)

За сюжетом фільму, через невдале приземлення в густих лісах наркодилер губить сумки, вщент заповнені кокаїном. Проте головна біда починається тоді, коли дикий ведмідь знаходить загублений вантаж. Проковтнувши величезну кількість речовини та відчувши справжню жагу крові, він починає жорстоке полювання на людей. В основі сюжету лежать реальні події, що сталися у 1985 році, коли американський чорний ведмідь проковтнув пакети з кокаїном.

Головні ролі у фільмі Кері Расселл ("Американці", "Ненаситний", "Зоряні війни. Епізод IX"), О'Ші Джексон-молодший ("Ґодзілла ІІ: Король монстрів", "Обі-Ван Кенобі"), Олден Еренрайк ("Соло. Зоряні Війни. Історія", "Аве, Цезар!") та інші.

Режисером фільму виступила популярна у 2000-х акторка Елізабет Бенкс, яка пізніше зняла такі фільми, як "Ідеальний голос 2" (2015) та "Ангели Чарлі" (2019).

Детальніше про фільм читайте в окремому огляді УНІАН.

Скромна чарівність буржуазії

Le charme discret de la bourgeoisie (Франція, Італія, Іспанія, 1972, комедія/драма/сюрреалізм)

Кіногурмани цього тижня зможуть подивитися на "великому" екрані класику світового кіно – сюрреалістичну комедію іспанського режисера Луїса Бунюеля "Скромна чарівність буржуазії" 1972 року, що свого часу отримала "Оскар" як найкращий фільм іноземною мовою.

В центрі сюжету фільму – група статусних друзів, які відчайдушно намагаються знайти, де вишукано попоїсти. Та на їхньому шляху до омріяної вечері виникає низка перепон. Розбалувані буржуа втрапляють у химерну пригоду, коли легка буденність стає нічним кошмаром, де реальність все важче відрізнити від сну.

У нас є привид

WeHaveaGhost (США, 2023, пригоди/комедія)

24 лютого Netflix випустить пригодницьку комедію, у центрі сюжету якої опиниться родина, що виявила в своєму новому будинку привида на ім'я Ернест. Коли вони всі разом вирішують розслідувати таємницю минулого чоловіка, сім'я стає мішенню ЦРУ.

Головні ролі у фільмі виконали Девід Гарбор ("Дивні дива", "Чорна вдова", "Люта нічка"), Ентоні Макі (Сокіл та новий Капітан Америка у кіновсесвіті Marvel) і неперевершена Дженніфер Кулідж, вона ж "мама Стіфлера" і Таня з "Білого лотоса".

Режисером фільму виступив Крістофер Лендон, на рахунку якого такі фільми, як "Скаути проти зомбі", "Щасливий день смерті" та "Химери".

Міцний Гарт: Фільм

Die Hart: The Movie (США, 2023, комедія/екшн)

Також 24 лютого Prime Video випустить пригодницький екшн, в якому вигадана версія коміка Кевіна Гарта (він же і виконує головну роль), намагається стати топ-зіркою бойовиків. Щоб досягти цієї мети, він вирушає на тренування до спеціалізованої школи для акторів, які хочуть досягти успіху в екшн-фільмах.

Фільм знятий на основі однойменного серіалу 2020 року та по суті є його скороченою версією з тими ж акторами в головних ролях. Окрім Кевіна Гарта (франшизи "Джуманджі", "Дуже страшне кіно"), у фільмі зіграли Наталі Еммануель ("Гра престолів", франшиза "Форсаж"), Джон Траволта ("Кримінальне чтиво", "Без обличчя") та Джош Гартнетт ("Перл-Гарбор", "Операція "Фортуна": Мистецтво перемоги").

Режисером фільму виступив Ерік Аппел, який також поставив серіал.

До речі, в англійській назві новинки Die Hart обігрується культовий бойовик із Брюсом Віллісом "Міцний горішок", що в оригіналі пишеться як Die Hard.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто.

Щодо відключення електроенергії, то у багатьох кінотеатрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали лютого 2023 року – цього тижня стартують третій сезон пригодницького серіалу "Зовнішні мілини" від Netflix, чорна комедія "Консультант" з Крістофом Вальцем від Prime Video та шпигунський трилер "Зв'язок" з Євою Грін та Венсаном Касселем від Apple TV+.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся