Фільми жахів 2020 року / скріншот із фільму Гретель і Гензель

Жахи – один із найпопулярніших і страхітливих жанрів світового кінематографу. Злякатися у 2020 році було чого, адже вистачає фільмів, які здатні полоскотати глядачам нерви.

"Пекло по сусідству" / 1BR

Картина розповідає про дівчину на ім'я Сара, яка після смерті тяжкохворої матері їде з дому, не бажаючи миритися з батьком-зрадником. Вона переїжджає до Лос-Анджелеса й оселяється  у квартирі в закритому комплексі. Але невдовзі виявляється, що її ввічливі й привітні сусіди приховують страшну таємницю…

"Людина невидимка" / Invisible Man

Сесілія (Елізабет Мосс) втікає від багатого хлопця-тирана. Згодом вона дізнається, що її колишній бойфренд наклав на себе руки, а все своє майно залишив їй. Дівчина намагається почати нове життя й позбутися психологічних наслідків колишніх стосунків. Але скоро Сесілія розуміє, що мучитель усе ще поруч і ніяк не відпустить її.

Відео дня

"Гретель і Гензель" / Gretel & Hansel

Похмуре прочитання однойменної класичної казки братів Грімм. У фентезі-хоррорі розповідається про молоду дівчину та її молодшого брата, які бродять лісом у пошуках їжі. Блукаючи в лісі та втамовуючи голод ягодами, травами та грибами, вони зрештою виходять на будиночок, де є багато ласощів. Однак турботлива на перший погляд бабуся насправді є відьмою, яка полюбляє ласувати дітлахами.

Популярні фільми жахів 2020 року / фото REUTERS

"Моє волосся хоче вбивати" / Bad Hair

Анна завжди мріяла працювати на телебаченні, а її головна мета – створити власне шоу, яке транслюватимуть на провідному каналі країни. Аби справити належне враження на нову начальницю, вона вирішує змінити зачіску й наростити собі оберемок волосся. Спершу все складається добре, але згодом розкішна шевелюра починає керувати поведінкою Анни й прагне крові.

"Сторожка" / The Loge

Брат та сестра переживають смерть матері, яка покінчила із життям, і не бажають приймати нову дівчину їхнього батька. Разом із батьком та його нареченою вони вирушають на різдвяні канікули у віддалений заміський будинок. Коли вони опиняються у засніженій сторожці, починають відбуватися дивні й жахливі події.

"Під водою" / Underwater

Команда вчених на підводній дослідницькій станції переживає землетрус, який зруйнував їхню лабораторію. Вони вирішують перейти по дну океану до рятувальних капсул, проте за стінами станції на них чекає щось жахливе та голодне…

Головні ролі у цьому науково-фантастичному фільмі з елементами жахів зіграли Крістен Стюарт та Венсан Кассель.

"Маяк" / The Lighthouse

Артхаусний хоррор розповідає про двох доглядачів маяка, які живуть в повній ізоляції. Безбарвні дні спочатку ледь помітно змінюють один одного, а потім і зовсім зливаються в одну нескінченну тугу й чоловіки поступово сходять з розуму. Головні ролі у фільмі виконали Роберт Паттінсон і Віллем Дефо.

Вас також можуть зацікавити інші новини кіно: