Всього з семи книг К.С. Льюїса було адаптовано три / Скріншот: filmpro.ru

З часу виходу першого фільму серії пригод дітлахів Певенсі, кіноадаптації романів Клайва Стейплза Льюїса "Хроніки Нарнії", минуло вже 16 років.

За цей період маленькі герої не тільки подорослішали, а й "знайшли свій життєвий шлях", як решта дорослих.

Майже всі Певенсі продовжили кар’єру в кіно. Хтось тепер знімається у бойовиках, а хтось не знімає монарші наряди у зйомках історичних фільмів.

Відео дня

Найактивніше свій Instagram-блог з 397 тисячами підписників веде Джорджі Хенлі, для якої роль маленької дивачки Люсі стала найяскравішою і відкрила шлях на велику сцену.

The Walt Disney Company

Зараз дівчині 26 років, як й інші західні знаменитості, акторка не уникає гострих соціальних тем й ділиться з аудиторією історіями своїх друзів, які побороли булінг чи досягли успіху попри стереотипи інших. Джорджі багато читає.

Крім того, Джорджі продовжила зніматися у фільмах і час від часу ностальгує за "Хроніками", що принесли їй популярність. Подорослішавши, британка майже не змінилась від тієї "Люсі", яку ми звикли бачити на екранах, коли вчергове сідаємо за перегляд "Нарнії".

instagram.com/awkwardcrone

instagram.com/awkwardcrone

instagram.com/awkwardcrone

instagram.com/awkwardcrone

Очевидну ностальгію відчуває "старша сестра Люсі", 33-річна акторка Анна Попплуелл. Іноді зірка "Нарнії" викладає тужливі пости про зйомки "Хронік", проте останнім часом просуває свою соціальну діяльність, а також радує підписників знімками з фотосесій для глянцю.

instagram.com/annapopplewellreal

А ось 30-річний Скандар Кейнс після яскравого кінодебюту в ролі Едмунда вирішив покинути зйомки у фільмах і подався в британську політику. Проте своїх друзів Скандар не забуває. Судячи з фото, актори час від часу збираються разом. На відміну від решти героїв "Нарнії", Скандар не любить ділитися особистим з публікою.

instagram.com/skandar_keynes

instagram.com/skandar_keynes

33-річний Вільям Моузлі (Пітер Певенсі) теж активно знімається у фільмах, переважно в екшенах. Актор помітно постарів, але й підтягнув м’язи тіла.

instagram.com/williammoseley

instagram.com/williammoseley

Доля "Хронік"

Всього з семи книг К.С. Льюїса було адаптовано три: "Лев, Біла Відьма та шафа" (2005), "Принц Каспіан" (2008) та "Подорож Досвітнього мандрівника" (2010), котрі загалом заробили понад 1,5 мільярда доларів у всьому світі.

Серія обертається навколо пригод дітей у світі Нарнії під керівництвом Аслана, мудрого та могутнього лева, який вміє говорити і є справжнім королем Нарнії. Головні герої — це діти, брати та сестри Певенси, а головним лиходієм є Біла відьма (також відома як Королева Джадіс).

Перші два фільми зняв режисер Ендрю Адамсон, а третій фільм — Майкл Аптед.

Четвертим фільмом повинен був стати режисер Джо Джонстон, але в 2018 році було оголошено, що для Netflix будуть зроблені нові адаптації серії.

Важливо

К. С. Льюїс ніколи за життя не продавав права на фільм для романів серії "Нарнія", оскільки скептично ставився до того, що будь-яка кінематографічна адаптація може реалістично відтворити фантастичні елементи та персонажів історії.

Лише побачивши демонстраційний зразок тварин, створений за допомогою комп'ютерної графіки Дуглас Грешем (пасинок Льюїса та співпродюсер фільму) схвалив екранізацію.

Вас також можуть зацікавити новини