Режисерові було 59 років / фото Вікіпедія

У Латвії від ускладнень COVID-19 помер південнокорейський кінорежисер Кім Кі Дук. 

Читайте такожПомер футбольний тренер, який виводив збірну Аргентини у фінал чемпіонату світуПро це пише Delfi.

Як розповів директор ArtDocFest/Rīga Віталій Манський, Кім Кі Дук приїхав до Латвії 20 листопада. За неофіційною інформацією, він планував придбати будинок в Юрмалі і оформити посвідку на проживання. 

Відео дня

На заплановану зустріч режисер не з'явився і починаючи з 5 грудня не виходив на зв'язок. Його колеги підняли тривогу і почали пошук по лікарнях. 

Віталій Манський повідомив, що сьогодні з'явилася інформація про те, що режисер помер у лікарні о 1:20 від ускладнень COVID-19. Смерть Кім Кі Дука, за словами Манського, підтвердила його перекладачка Дар'я Крутова. 

Кім Кі Дук народився в 1960 році в південнокорейській провінції Кенсан-Пукто. Його режисерський дебют відбувся в 1996 році з фільмом «Крокодил». Режисер став лауреатом Каннського, Венеціанського та Берлінського кінофестивалів. Нагородами відзначені його фільми «П'єта» (2012 рік), «Порожній будинок» (2004), «Аріран» (2011) і «Самаритянка» (2004). 

Кім Кі Дук зняв такі фільми, як «Натягнута тятива», «Весна, літо, осінь, зима ... і знову весна», «Порожній будинок», «Мебіус», «Адреса невідома» і «Час».

У 2017 році анонімна актриса звинуватила його в насильницькому примушенні до знімання в сцені сексу в фільмі «Мебіус». У 2018 році ще три жінки звинувачували його в сексуальному насильстві. Кім Кі Дук виступив із зустрічними позовами у зв'язку з помилковими звинуваченнями.

У січні 2019 року Кіма засудили до штрафу в розмірі, еквівалентному 4,450 доларів США, за напад. Звинувачення в сексуальному нападі при цьому було знято.

Вам може бути цікаво