Кадр з фільму "Доктор Стрендж: В мультивсесвіті божевілля" / фото Kinomania Film Distribution

Довгоочікувані "Доктор Стрендж: В мультивсесвіті божевілля" і "Морбіус": що в кіно з 9 червня

08:13, 09.06.2022
8 хв.

Цього тижня у фанатів фільмів за коміксами Marvel буде справжнє свято, адже на них чекає відразу дві "відкладені" прем'єри – "Доктор Стрендж: В мультивсесвіті божевілля" і "Морбіус". Онлайн на кіноманів чекає також кілька цікавих новинок – спортивна драма "Дорога до неба" з Адамом Сендлером, хіт від студії А24 "Все скрізь і одразу" і документалка про Джей Ло. Детальніше в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок в кінотеатрах України та онлайн.

Які фільми показують у кінотеатрах України з 9 червня

Цього тижня на українських кіноманів чекають відразу дві гучні прем'єри, які точно порадують фанатів фільмів за коміксами Marvel. Також можна подивитися фільми, які вийшли в прокат в минулі тижні.

Доктор Стрендж: В мультивсесвіті божевілля / Doctor Strange in the Multiverse of Madness (США, 2022)

28-а за рахунком картина в рамках кіновсесвіту Marvel, знята під патронатом Walt Disney Pictures, нарешті повноцінно розкриє концепцію мультивсесвіту, до якої плавно підводили глядачів протягом декількох років, особливо після старту четвертої фази КВМ. Низка дій Стренджа призвели до того, що межі між світами стали все тоншими, і це загрожує жахливими наслідками.

Основними діючими персонажами стануть сам Доктор Стівен Стрендж (Бенедикт Камбербетч), який до цього востаннє з'являвся в фільмі "Людина-павук: додому шляху немає", і Ванда Максімофф, яка, намагаючись оговтатися від смерті коханого, в торішньому серіалі "Ванда/Віжн" поступово трансформувалася в Багряну відьму.

Крім того, у фільмі з'являться кілька персонажів, відомих за попередніми фільмами за участю Стренджа: його друг Вонг (Бенедикт Вонг), його ворог Карл Мордо (Чіветел Еджіофор) і його колишня Крістіна Палмер (Рейчел Макадамс). Буде тут і абсолютно новий персонаж – супергероїня Америка Чавес (Сочіл Гомес). Також у фільмі буде доволі багато камео, які точно порадують фанатів фільмів Marvel, але нехай вони залишаться для вас сюрпризом.

У світовий прокат фільм вийшов на початку травня 2022 року і вже зібрав понад 900 мільйонів доларів у прокаті, ставши на даний момент найкасовішим фільмом року (втім, у "Топ Гана" є всі шанси його посунути).

Глядачі й критики непогано прийняли фільм, хоча і без захоплення, тим не менш, однозначно рекомендувавши його до перегляду. Так, на IMDb у фільму оцінка 7,3 бала з 10, на Rotten Tomatoes – 74% схвалення від критиків і 86% від глядачів, а на Metacritic – 60 балів від кіноекспертів і 6,2 від широкої аудиторії, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

До речі, у фільмі дві сцени після титрів, які бажано дочекатися. Триває фільм порівняно недовго як для Marvel – 2 години 6 хвилин.

Також варто врахувати, що в українських кінотеатрах фільм показуватимуть англійською мовою з українськими субтитрами.

Морбіус / Morbius ( США, 2022)

"Морбіус" – ще один фільм за коміксами Marvel, правда, цього разу з медіафраншизи "Всесвіт Людини-павука від Sony" – також дістався до українських кінотеатрів із запізненням. Тут в центрі сюжету – новий персонаж доктор Майкл Морбіус, який, прагнучи знайти ліки від рідкісної хвороби крові, набуває здібності вампіра.

Головну роль у фільмі виконує Джаред Лето. Також в "Морбіусі" задіяні Метт Сміт, Джаред Харріс, Тайріз Гібсон і Майкл Кітон.

Вийшовши в березні 2022 року, "Морбіус" провалився в прокаті, на даний момент зібравши лише трохи більше 160 мільйонів доларів при бюджеті близько 80 мільйонів доларів. Також фільм був розгромлений критиками і набагато тепліше прийнятий глядачами. Так, на IMDb у нього оцінка 5,2 бала з 10, на Rotten Tomatoes – 17% схвалення від критиків і 71% від глядачів, а на Metacritic – 35 балів від кіноекспертів ("в цілому негативні відгуки") і 6,8 балів від широкої аудиторії ("в цілому позитивні відгуки"). Тож, цілком можливо, якщо вимкнути "режим зануди" – фільм зовсім не обов'язково скидати з рахунків.

Фільм триває 1 годину 44 хвилини, в кінці є дві сцени після титрів.

Крім того, цього тижня в український прокат вийде анімаційний фільм для дітей "Попелюшка і таємниця чарівного каменю" / Ella and The Little Sorcerer (США, 2021).

Що подивитися онлайн на вихідних

Онлайн на цьому тижні вийде також кілька цікавих новинок.

Все скрізь і одразу / Everything Everywhere All at Once (Apple TV / Amazon Prime, прем'єра 7 червня 2022 року)

Науково-фантастична чорна комедія "Все скрізь і одразу" вийшла в прокат в кінці березня 2022 року, і зуміла не тільки заручитися позитивними відгуками критиків (рейтинг свіжості фільму на Rotten Tomatoes становить 97%), але і мала відмінні показники за касовими зборами як для незалежного кіно – понад 78 мільйонів доходів при бюджеті 25 мільйонів доларів. Тепер же фільм побореться за глядача на стрімінгових сервісах, включаючи Apple TV і Amazon Prime.

У центрі сюжету фільму – жінка на ім'я Евелін Вонг (її грає зірка стрічок "Шан-Чі та легенда десяти кілець", "Шалено багаті азіати", "Мемуари гейші", "Тигр, що крадеться, дракон, що зачаївся" Мішель Йео), яка одного разу дізнається про те, що вона може бачити версії себе з паралельних всесвітів і переміщатися між ними. Тепер вона повинна врятувати їх всі від знищення.

Сценаристами і режисерами фільму стали Деніел Шайнерт і Деніел Кван, що працюють під псевдонімом "Деніели", які прославилися в 2016 році завдяки фільму "Людина-швейцарський ніж" з Деніелом Редкліффом і Полом Дано. Нову роботу "Деніелів" випустила студія А24 у співпраці з продюсерами братами Джо і Ентоні Руссо, які зняли чотири картини Marvel Cinematic Universe, включаючи фінальні частини "Месників".

Дорога до неба / Hustle (Netflix, прем'єра 8 червня 2022 року)

Спортивна драма "Дорога до неба" – один з тих рідкісних випадків, коли "король безглуздих комедій" Адам Сендлер відмінно грає в серйозних фільмах, дивуючи хейтерів і снобів.

Картина розповідає про колишнього баскетбольного скаута, який намагається відродити свою кар'єру, найнявши гравця з суперечливим минулим з-за кордону для гри в НБА.

Крім Сендлера у фільмі зіграли Куїн Латіфа, Бен Фостер, Роберт Дюваль, а також ціла купа зірок НБА, включно з виконавцем головної ролі Хуаном Ернангомесом.

В обмежений прокат фільм вийшов 3 червня і вже встиг отримати позитивні відгуки критиків. Так, на Rotten Tomatoes у нього по 92% схвалення як від критиків, так і від глядачів, а на Metacritic кінооглядачі оцінили фільм в 68 балів з 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Дженніфер Лопес: Halftime / Jennifer Lopez: Halftime (Netflix, прем'єра 8 червня 2022 року)

Ця документальна стрічка розповідає про кар'єру однієї з найуспішніших поп-зірок сучасності Дженніфер Лопес, зосередившись на її виступі на Super Bowl LIV Halftime Show влітку 2020 року.

Дерева світу / Trees of Peace (Netflix, прем'єра 10 червня 2022 року)

Драма "Дерева світу", заснована на реальних подіях, розповідає історію чотирьох жінок різного походження і віросповідання, які змушені об'єднатися заради свого порятунку під час геноциду народності тутсі в Руанді в 1994 році.

Фільм дебютував ще в минулому році на різних фестивалях, де він був відзначений безліччю нагород і номінацій. На IMDb у нього досить високий рейтинг 8,7 балів з 10.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

З поверненням великих прем'єр українські кінотеатри почали поступово збільшувати кількість сеансів на день. При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

Водночас, кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

***

Крім того, ви можете подивитися найкращі серіали червня 2022 року – цього тижня стартують сьомий телесеріал четвертої фази кіновсесвіту Marvel "Міс Марвел" і психологічний трилер про поліцейських-індіанців навахо "Темні вітри", а також на Netflix з'явиться фінальний сезон "Гострих козирків" і перший сезон іспанського драматичного серіалу "Особисте".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся