Фільми на реальних подіях та інші / Кадр з фільму

Можливість дивитися фільми онлайн - це зручна функція сучасності, яка дозволяє переглядати улюблені кінострічки нескінченну кількість разів. У цьому є величезний плюс - наприклад, якщо хочеться з'ясувати, які цікаві фільми вийшли давно, але ви чомусь їх пропустили.

Найкращі фільми за версією IMDb

Дивитися фільми і витрачати час, якого і так ніколи не вистачає, нікому не хочеться. Саме тому важливо одразу обрати гідну кінострічку - за відгуками критиків, незнайомих чи знайомих глядачів. Пропонуємо вам 10 фільмів, які точно не залишать байдужими.

Втеча з Шоушенка

Американська драма, знята за повістю Стівена Кінга, що вийшла на екрани 1994 року. Якщо ви шукаєте фільми, які варто подивитися, але ще не дивилися "Шоушенк", тоді скасовуйте всі справи і швидше вмикайте його.

Сюжет фільму розгортається навколо Енді Дюфрейна - співробітника банку, який звинувачується у вбивстві своєї дружини. Усі докази проти нього, але він заперечує провину, бо не пам'ятає, що робив у ніч, коли сталося вбивство. Дюфрейна саджають до в'язниці, і це був би звичайнісінький черговий фільм про чергового ув'язненого, якби не унікальні інтелектуальні здібності героя.

12 розгніваних чоловіків

Часто буває важко знайти фільми-комедії, які вразили б справді тонким гумором, але ця кінострічка вважається найбільшою картиною в історії кіно. Сюжет простий - 12 присяжних засідателів радяться в кімнаті будівлі суду, щоб вирішити, чи винен насправді підліток, обвинувачений у вбивстві свого батька.

Спочатку здається, що все очевидно, і якщо всі проголосують "за", то суд ухвалить рішення, винний відправиться чекати на страту на електричному стільці, а всі інші - у своїх справах. І все було б нічого, якби один із присяжних не проголосував "проти".

Список Шиндлера

Ця кінострічка належить до категорії "історичні фільми, засновані на реальних подіях". Головний герой картини - Оскар Шиндлер - німецький бізнесмен і член Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії, який під час Другої світової війни врятував понад 1000 євреїв, чим уберіг їх від Голокосту.

Фільм знято за романом "Ковчег Шиндлера" Томаса Кеніллі, але головний герой і книжки, і кінострічки - реальний персонаж, тож якщо вам близька тема, описана у фільмі, витратьте кілька годин свого життя на перегляд - не пошкодуєте.

Життя прекрасне

Фільми про кохання бувають не тільки в контексті романтичних стосунків між чоловіком і жінкою, а й можуть відображати важливі сильні почуття щодо самого життя. Італійська трагікомедія 1997 року - гарний приклад такої кінострічки.

Сюжет фільму розділений на дві частини - у першій режисер показує глядачеві Італію 1939 року, де головний герой знайомиться з дівчиною, закохується в неї, потім у них народжується маленький син. Друга частина - Італія під окупацією нацистів, де починаються гоніння на євреїв і відправка їх у концтабори. Така доля спіткала і головного героя, який потрапив до табору разом із сином, але пояснив йому, що все, що відбувається, - гра, і щоб отримати головний приз наприкінці, потрібно виконати кілька правил.

Інтерстеллар

Такі фільми, як цей, можна дивитися по кілька разів, а потім ще разочок. Шедевральна кінострічка Крістофера Нолана з потужним акторським складом. У картині показано майбутнє людства, де Землі та людям загрожує екологічна катастрофа, голод і хвороби. Тому уряд вирішує відправити в космос групу астронавтів, які знайдуть новий дім для населення планети.

Головний герой Джозеф Купер - колишній пілот NASA та інженер - тепер займається фермерством і живе в будинку зі своїми дітьми та тестем. Одного разу після чергової пилової бурі його донька Мерф помічає дивні візерунки на підлозі, зі спроби розшифрувати які й починається захоплива історія фільму.

Вас також можуть зацікавити новини: