Наталі Портман-40 / depositphotos.com

Голлівудська актриса Наталі Портман 9 червня відзначає свій день народження. Їй виповнилося всього 40 років, але досягнень у неї маса.

Свою першу головну роль вона зіграла в 13 років у фільмі "Леон". Її героїня - це маленька дівчинка Матильда, яка дружить з найманим вбивцею Леоном (Жан Рено). Фільм вийшов в прокат 1994 році і отримав багато позитивних відгуків.

У травні 1999 року на екрани вийшов фільм Джорджа Лукаса "Зоряні війни. Епізод I. Прихована загроза" з Портман в ролі Падме Амідали, королеви планети Набу. До зйомок Наталі не бачила попередні фільми серії. Хоча в технічних номінаціях картина претендувала на премію "Оскар", в цілому вона отримала змішані відгуки критиків і була номінована на сім премій "Золота малина", включаючи номінацію за найгіршу екранну пару (Наталі Портман і Джейк Ллойд). Проте фільм зібрав у світовому прокаті 924,3 мільйона доларів і став дев'ятим у списку найкасовіших.

За роль у фільмі "Близькість" Портман отримала премію "Золотий глобус", а також була номінована на безліч інших премій, включаючи "Оскар" і BAFTA. У цій картині вона зіграла молоду стриптизерку, яка тільки що приїхала в Лондон з Америки. У картині розповідається історія її відносин з Деном Вульфом (Джуд Лоу).

У 2008 році Портман з'явилася на великих екранах у фільмі "Ще одна з роду Болейн" про епоху правління короля Генріха VIII і суперництві сестер Анни (Наталі Портман) і Марії (Скарлетт Йоханссон) Болейн за його серце. Після виходу цього фільму журнал Blender назвав Наталі однією з найгарячіших жінок кіно і телебачення.

Також актриса виконала роль Джейн Фостер у фільмах "Тор", "Тор 2: Царство темряви", "Месники: фінал" і "Тор: любов і грім".

Вас також можуть зацікавити новини: