Крістофер Нолан не вважає фінансові результати "Тенету" провальними / Warner Bros. Pictures

Режисер Крістофер Нолан задоволений касовими зборами свого фільму "Тенет", який випустили в кінопрокат попри пандемію коронавірусу.

Читайте такожЕнн Хетеуей і Джессіка Честейн виконають головні ролі в трилері "Материнський інстинкт"

В інтерв'ю Los Angeles Times постановник прокоментував наявний стан кіноіндустрії. На його думку, керівництво студій все ще мислить категоріями 2019 року, замість того, щоб адаптуватися до нової реальності.

Відео дня

"Warner Bros випустила "Тенет" і я в захваті від того, що він зібрав майже 350 мільйонів доларів. Але я стурбований тим, що студії роблять невірні висновки з нашого релізу. Замість того, щоб дивитися, де фільм спрацював добре і як це можна застосувати для отримання так необхідного їм прибутку, вони дивляться на те, де фільм не виправдав «доковідних» очікувань і почнуть використовувати це як виправдання – щоб кіномережі взяли на себе всі збитки від пандемії. Замість того, щоб братися за справу і адаптуватися – або перебудовувати свій бізнес», - зазначив Нолан.

Режисер вважає, що в довгостроковій перспективі походи в кіно залишаться частиною життя, разом з походами в ресторани та іншим. Але зараз кіногалузі необхідно адаптуватися до нових реалій.

"Тенет": успіх або провал

  • Фантастичний блокбастер "Тенет" вийшов у прокат в кінці серпня – початку вересня, коли кіноіндустрія вже зазнала важких збитків від пандемії. Студії пов'язували з фільмом великі надії на пожвавлення інтересу до кінопрокату.
  • Бюджет "Тенету" склав близько 200 млн доларів. З урахуванням витрат на маркетинг в кіноіндустрії вважається, що фільм має відбити свій бюджет щонайменше дворазово, щоб вийти на самоокупність. Нова стрічка Нолана провалилася в американському прокаті і зібрала по всьому світу 347 млн доларів.
  • Глава компанії AT&T (материнська компанія Warner Bros) Джон Стенкі заявив, що фінансові результати "Тенету" виявилися "не вражаючими".