Фільм вийде в 2021 році / Картина Казимира Малевича

В Україні знімуть біографічний фільм про художника Казимира Малевича – автора картини "Чорний квадрат".

Режисером фільму виступить Дар'я Онищенко ("Істальгія", "Забуті"), сценарій написаний Дариною і Ганною Паленчук. Проект потрапив у сценарну лабораторію відомої європейської програми MIDPOINT, де у творців фільму буде можливість порадитися з професіоналами компаній Netflix і HBO.

Читайте такожФільм про Україну опинився поряд з "Маяком" і "Паразитами" у рейтингу The Guardian

Відео дня

В основі байопіку - історія протистояння абстракціоніста Казимира Малевича з відомим конструктивістом Володимиром Татліним. Ексцентричні і неординарні особистості, привабливі і харизматичні чоловіки, ці художники все життя боролися за визнання своєї творчості. Але чим успішніше ставав Малевич, тим уважніше за ним стежило НКВС.

"Цікаво, що Малевич і Татлін досі вважаються російськими художниками, хоча вони обидва провели своє дитинство в Україні, розмовляли українською мовою, обидва співали українські пісні. Татлін ще й грав на бандурі. А Малевич неодноразово підкреслював, що на його формування як художника вплинули саме українська культура і українська історія", - зазначає режисер Дар'я Онищенко.

Реліз фільму заплановано на 2021 рік.

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого Малевичу виповнилося 142 роки від дня народження. УНІАН зібрав найдорожчі роботи автора «Чорного квадрата».