Люленов переспівав на новий лад і представив кліп на пісню «Меланколіє» / фото прес-служби Люленова

Артист Ваня Люленов переспівав на новий лад і представив кліп на пісню "Меланколіє", один з найбільших хітів 80-х у виконанні Софії Ротару.

Народ Молдови з Україною — саме цей жест проглядається у новому треку Вані Люленова, який народився в Молдові, але переїхав в Україну й збудував тут кар’єру спочатку гумориста, а потім — артиста-виконавця власних пісень.

Люленов переспівав на новий лад, з додаванням власних куплетів та аранжування, добре відому, навіть культову пісню "Меланколіє" — потужний хіт 1980-х, одну з ключових композицій молдовського репертуару Софії Ротару. Новий час потребує нових пісень, тому осучаснена Ванею "Меланколіє" поміж рядків піднімає таке важливе сьогодні питання самоідентифікації. Прагнення іншого народу з колишньої радянської республіки до відновлення національної культури, яка довгий час зазнавала утисків з боку Росії, що насильно поширювала свої цінності.

"Цією піснею я хотів змотивувати слухачів знати і поважати свою національну культуру. Не вестись на пропаганду. Нарешті розірвати кайдани "совка" та радянського минулого, естетики СРСР, що раніше домінувала у творчісті. Окрім цього, без заглиблення у соціально-політичний контекст, моя "Меланколіє" — спроба трохи підняти настрій всім, хто її почує. Розважити, подарувати наснагу продовжувати далі, не зважаючи на темряву, що оточує нас зараз. Адже найтемніша ніч завжди перед світанком", - каже Люленов.

Він уперше презентував "Меланколіє" на одному з останніх концертів в Одесі, а у листопаді її можна буде почути під час сольного туру виконавця містами України.

Ваня Люленов: чим він відомий

Історія композиції Вані "Она звезда" була взята з життя, з особистої образи, яку співак перетворив на трек, що торкнувся серця величезної аудиторії. На одній тільки платформі TikTok пісня стала справжньою сенсацією: користувачі зробили з нею понад сотні тисяч роликів. 

Іван Люленов - гуморист, капітан команди "Стоянівка", дворазовий чемпіон "Ліги сміху", учасник шоу "Танці з зірками".

Вас також можуть зацікавити новини: