Аспірин має лікувальну властивість / ua.depositphotos.com

Готові посперечатися, що ви навіть не знали, який секретний засіб здатний знищити бактерії в огірках, при цьому зберігши їхній смак. Заінтриговані? Насправді, все просто. Підживлення аспірином врятує ваш урожай і зробить його в два рази краще.

Чи можна підгодовувати огірки аспірином - відповідь садівників

Аспірин - це ацетилсаліцилова кислота, яка створює кисле середовище. Цей засіб працює, як профілактика і лікування хвороб рослин. Цікаво, що даними ліками можна дезінфікувати насіння перед посадкою, а можна і додавати в консервацію. Повірте, смак від цього гіршим не стане.

Якщо ви хочете, щоб ваші огірки швидше росли, не мали грибкових захворювань і були більш пристосовані до погоди, вам потрібно підгодувати їх розчином з аспірину.

Відео дня

Важливо: щедро поливати рослини розчином не можна. Їх можна тільки обприскувати.

Як зробити підгодівлю з аспірину - дотримуйтесь пропорцій

Зробити розчин з аспірину дуже легко. Для цього вам знадобляться пігулка, відстояна та проточна вода.

Рецепт:

  • половину таблетки аспірину перетворіть в порошок;
  • розведіть її невеликою кількістю води прямо в столовій ложці;
  • пересипте цей розчин в літрову банку і повністю залийте її водою. 

Садівники рекомендують спочатку замочити в цьому розчині насіння. 12 годин вистачить для того, щоб вони ввібрали в себе всі потрібні речовини. За кілька днів до посадки можете аспірином з водою полити грунт. 

Вже після того, як ви посадите огірки, будьте уважні під час обприскування. Це заборонено робити в сонячну погоду, бо на листках з'являться опіки. В результаті врожайність огірків вас не порадує.

Порада: обприскуйте огірки саліциловою кислотою лише раз на три тижні. 

Якщо ви прислухаєтеся до порад досвідчених садівників, то ваш урожай вийде просто неймовірним, а смак огірків підкорить будь-якого вашого домочадця.

Раніше УНІАН розповідав, чим підгодувати моркву, щоб вона була великою.

Вас також можуть зацікавити новини: