Місячний посівний календар на липень 2023 Україна / фото ua.depositphotos.com

У липні у власників городів, клумб та саду дуже багато роботи. Майже всі культури до цього періоду вже посаджені, але ще можна сіяти зелень та листові салати. У липні доглядають вже посаджені рослини: удобрюють, поливають, прищеплюють і обприскують від шкідників. Із середини місяця вже можна насолодитися першим урожаєм фруктів та ранніх овочів. А після збирання врожаю рослини обрізають та прибирають із грядки.

Місяць дуже впливає на здоров'я та врожайність рослин. Щоб правильно розпланувати роботу на дачі, використовуйте місячний посівний календар на липень 2023 року. Він підкаже, чим зайнятися на ділянці щодня липня, і які дні найврожайніші.

Місячний посівний календар на липень 2023 - таблиця врожайних днів

Посівний календар на липень 2023 / фото УНІАН

Місячний посівний календар на липень 2023 на кожен день

1-2 липня - посів ріпчастого та шнітт-цибулі, шпинату, спаржі, зелені. Можна сіяти багаторічні квіти. Хороші дні для пасинокування помідорів, формування батогів огірків, обприскування овочів від шкідників та хвороб. Можна збирати врожай, але зберігатиметься він недовго.

Відео дня

3 липня - повний місяць. Місячний посівний календар не рекомендує працювати із рослинами.

4-6 липня – не дуже врожайні дні. Не рекомендується підгодовувати та поливати рослини, але можна обрізати квіти та пересаджувати їх із горщиків на клумбу. Також можна сіяти насіння огірка для осінньої теплиці, забирати часник, садити цвітну капусту для дорощування в теплиці.

7-8 липня - добрі дні щоб посадити редис, м'яту, картоплю другого врожаю, капусту та огірки для дорощування в теплиці та будь-які квіти. Можна обрізати полуницю та півонії, підв'язати томати, підгодовувати та поливати рослини у невеликих дозах. Обрізки та обробки отрутохімікатами заборонені.

9-10 липня - не дуже родючі дні. Не рекомендується нічого сіяти. Можна працювати з квітами: пересаджувати з горщика в клумбу, видаляти сухі гілки та суцвіття, підстригати живопліт, косити газон. Також можна збирати фрукти та ягоди на зберігання та консервацію.

11-13 липня - дуже врожайні дні - дозволені будь-які посіви та посадки. Добре виходять посадки цибулинних квітів, прищипки троянди і петунії, скошування газону. У саду можна обрізати сухі гілки дерев, чагарників та винограду. Не рекомендується в ці дні розпушувати і перекопувати землю, а також підгортати картоплю.

14-15 липня - можна сіяти м'яту, пряні та цілющі трави, зелень. Хороші дні для посадки ампельних і кучерявих квітів. На городі можна збирати цибулю, часник, моркву, молоду картоплю. Не варто поливати, пікірувати та пересаджувати рослини.

16-18 липня - дні молодика. Рослини стають дуже вразливими, тому працювати з ними не рекомендується.

Посівний календар на липень місяць / фото ua.depositphotos.com

19-20 липня - хороші дні для збирання ягід та картоплі на зберігання - урожай довго пролежить у льоху. Можна перекопувати грунт і підгортати картоплю, боротися зі шкідниками, обрізати гілки, що відплодоносили. Для посіву більшості культур період неродючий. Також не рекомендується підгодовувати рослини.

21-22 липня - вдалі дні для посіву вічнозелених та екзотичних рослин, квітів-однолітників, зелені, фенхелю. Можна користуватися будь-якими отрутохімікатами в саду та вносити будь-які добрива. Також можна зайнятися пасинкуванням та прищипкою. Не рекомендується замочувати насіння.

23-25 липня - середньої врожайності дні для посіву картоплі другого врожаю, а також шпинату, селери, редьки. Хороші дні для посадки будь-яких квітів та живоплоту. Можна обрізати сухі та хворі гілки, формувати крону дерев, збирати врожай на городі та в саду. Не рекомендується щепити та пасинкувати рослини.

26-27 липня - вдалі дні щоб посіяти зелень, базилік, шпинат та щавель, будь-які квіти. Можна збирати врожай, щоб одразу з'їсти, але не для тривалого зберігання. Не рекомендується прищипувати та пасинкувати рослини, а також копати молоду картоплю.

28-29 липня - посів багаторічної цибулі, редиски, огірків для дорощування в теплиці. Дуже хороші дні для приготування консервації та соку з зібраних фруктів та ягід. Можна збирати врожай для тривалого зберігання та заморожування. Обрізання хворих та сухих частин рослин, боротьба зі шкідниками та захворюваннями саду. У ці дні не можна поливати рослини, пересаджувати та працювати з корінням.

30-31 липня - можна висадити розсаду огірків та помідорів для дорощування у теплиці. Хороші дні для посіву м'яти, цвітної капусти, броколі та кольрабі, багаторічних та ампельних квітів. Можна внести органічні та фосфорні добрива на ділянці, обрізати вуса полуниці, зібрати врожай картоплі, ягід та молодої кукурудзи. Не рекомендується ушкоджувати коріння рослин.

Вас також можуть зацікавити новини: