Як вирощувати кабачки в городі-простий лайфхак / фото ua.depositphotos.com

Відомо, що кабачок - не тільки смачний овоч, а й справжнє джерело вітамінів В1, В2 і С. Користь і шкода кабачків для багатьох очевидні, а ось про те, як вирощувати кабачки у відкритому ґрунті, знають не всі.

Не дивно, що ця однорічна рослина сімейства гарбузових і її плоди так полюбилися нашим садівникам, які придумали безліч лайфхаків, пов'язаних з тим, як вирощувати кабачки в городі. 

Як правильно вирощувати кабачки у відкритому грунті - використовуйте пляшку

Коренева система кабачків розташовується досить глибоко, тому при висадці овоча часто монтують систему крапельного зрошення (при такому поливі вода подається прямо в прикореневу зону і невеликими порціями). Це дозволяє задовольнити потреби городньої культури у воді без надмірної її витрати. 

Відео дня

Є і бюджетний спосіб крапельного поливу - потрібна звичайнісінька пластикова пляшка. Зробіть отвори в дні пляшки за допомогою ножиць, ножа, паяльника або інших підручних засобів, і закопайте її на грядці з кабачками. Тара має знаходитися доволі глибоко, але так, щоб до її горлечка діставав шланг. Через пляшку вода буде просочувати грунт поступово і на значній глибині, аж до найдовших коренів - як і потрібно для кабачків. 

Вас також можуть зацікавити новини: