Що потрібно робити з яблунями в червні - корисні поради / depositphotos.com

У червні яблука і груші ростуть, набирають вагу, їм потрібно багато поживних речовин. Садівники рекомендують, перш за все, провести в червні ручне нормування врожаю, прорідивши надлишки зав'язей. Також у садовому календарі червень - це час для проріджування та видалення старих гілок та бруньок.

Що потрібно робити з яблунями в червні - поради садівника

Якщо на гілці зав'язалося занадто багато плодів, їх потрібно прорідити, зриваючи найдрібніші і залишаючи, бажано, центральні. Занадто багато - це коли на 50 см гілки налічується з два десятка плодів. Повинно залишитися по одному плоду на суцвіття, відстань між ними становитиме близько 10 см, тобто на 50 см гілки залишаємо не більш як 5-6 плодів. 

При більшій кількості плоди будуть тільки відбирати одне в одного поживні речовини.

Відео дня

Саме в червні їх необхідно прибрати, щоб:

  • майбутній урожай був високої якості;
  • плоди отримали максимального забарвлення;
  • поживні речовини йшли на закладку плодової бруньки майбутнього року.

Також в червні рекомендується проводити обрізку яблунь.

Комплексне добриво для яблунь після цвітіння

Садівники рекомендують: підгодівля яблуні після цвітіння проводиться розчином карбоміду. Для цього потрібно розчинити 40-50 г у відрі води і вилити рідину навколо стовбура в прикореневе коло. Підживлення молодих яблунь, як і більш старих, проводиться за принципом - чим більше років дереву, тим вище повинна бути концентрація розчину. Також рекомендується облити цим розчином стовбур, це погубить шкідників.

Далі необхідно провести підгодівлю калієм і фосфором, на 1 яблуню потрібно:

  • 10 л води;
  • 10 г азотного амонію;
  • 10 г хлориду натрію;
  • 30 г суперфосфату.

Самий крайній термін підгодівлі дерев азотом - до липня, оскільки він викликає швидке зростання молодих пагонів. Вони не встигнуть зміцніти і не будуть морозостійкими, тому після липня удобрювати дерева азотом не можна.

Крім того, в червні слід обробити дерева проти шкідників, наприклад, карбофосом, а також обприскати проти хвороб і парші.

Щоб було зручно поливати і підгодовувати, садівники радять прокопати навколо дерева, на відстані 50-60 см від стовбура, ровчик глибиною 20-30 см і шириною з лопату.

Також дерева необхідно поливати. Дорослій яблуні і груші треба 7-10 відер води на 1 кв. м пристовбурного кола.

Якщо ж вас цікавить тільки підгодівля яблунь народними засобами - на допомогу прийде хлібна закваска. Раніше ми розповідали, на які чудеса для вашого саду та городу здатний черствий та пліснявий хліб.

Вас також можуть зацікавити новини: