Як удобрювати рослини кавовою гущею / фото ua.depositphotos.com

Городні культури та садові рослини потребують удобрення на різних етапах свого росту. Звісно, у магазинах достатньо варіантів підживок, але не менш ефективна з них точно є у кожному домі - і це кавова гуща.

Це органічне удобрення полюбляють чимало агрокультур та квітів. Інколи кавова гуща стає справді рятівною, тож поговоримо про неї детальніше.

Які овочі можна удобрювати кавовою гущею - перелік

Цей варіант підживки справді здатен реанімувати ваш ґрунт та збагатити його корисними мікроелементами, зокрема азотом, магнієм, калієм, кальцієм та фосфором. Втім, є деякі особливості цього лайфхаку.

Відео дня

Отже, ми розібралися, чи можна удобрювати рослини кавовою гущею, тож саме час дізнатися, які городні культури полюбляють цю підживку. Існує велика група рослин-"кавоманів", які після підживлення цим способом гарантовано стануть краще рости і плодоносити. Серед них:

  • огірок;
  • болгарський перець;
  • помідор;
  • редис;
  • картопля;
  • ріпчата цибуля;
  • усі види зелені.

Крім того, кавова гуща для квітів така ж корисна, її полюбляють і домашні, і садові рослини. Вона чудово підходить для гортензій, бегоній, азалій та камелій.

Які рослини не люблять кавової гущі категорично

Такий варіант підживлення не підходить для усіх кактусів та сукулентів. Ця група рослин не потребує кавового впливу на ґрунт, адже гуща окислюватиме його і зробить непридатним для їхнього нормального росту. 

Також треба пам'ятати, що кавова гуща для троянд також не підходить, особливо для сортів із світлими відтінками квітів. Річ у тім, що темна кава здатна вплинути на колір трояндових квітів, тому садівники обирають альтернативні способи удобрювання.

Кавова гуща - особливості удобрювання

Існує кілька основних способів застосування цієї підживки у саду та на городі. Наприклад, під час пересаджування садових та кімнатних квітів радять змішати кавову гущу з ґрунтосумішшю. Це забезпечить захист від паразитів, слимаків та допоможе утримувати вологу навколо коренів рослини довше.

Досить часто городники цікавляться, чи можна підгодовувати помідори кавовою гущею. Ця городня культура дуже полюбляє такий спосіб удобрювання. У цьому випадку радять застосовувати гущу, як мульчу. Крім того, вже окріплі рослинки посипають сухою підживкою з кави, щоб відлякати шкідників та утримати більше вороги навколо помідорів.

Не менш ефективною є кавова гуща як добриво для огірків. Спосіб удобрювання такий же, як у випадку з томатами.

Крім того, досвідчені садівники знають ще одне застовування цих побутових відходів - кавова гуща як добриво для полуниці. Її застосовують на етапі підготування ділянки для посадки полуниці. Гущу перемішують із ґрунтом, а зверху додають ще 2-3 см ґрунтосуміші без кавового наповнювача. Цей спосіб збереже полуницю від шкідників та збагатить рослини дуже важливими для їхнього розвитку мікроелементами.

Вас також можуть зацікавити новини: