Не варто нервувати, просто пам'ятайте про головні правила / фото ua.depositphotos.com

Перше побачення - найважливіший етап стосунків, якщо знайомство буде невдалим, то на романі можна одразу ставити хрест. Експерт зі стосунків Джейкоб Лукас розкрив секрети ідеального побачення та розповів Daily Mail, як себе поводити на зустрічі з новою людиною.

Секрет перший - тривалість побачення

Експерт радить не планувати занадто довгі побачення. Краще організувати усе так, що на спілкування ви мали приблизно три години. Цей час експерт вважає оптимальним.

"Три години дають вам достатньо часу, щоб пізнати один одного. І оскільки побачення не надто довге, ви змусите його бажати більшого, що чудово, адже це дає додаткову привабливість", - пояснив він.

Відео дня

Якщо ж ви захочете провести на побаченні більше часу, то спілкування може стати нудним. Експерт не радить втомлювати співрозмовника занадто довгою першою зустріччю, але йти занадто рано теж не варто. 

Секрет другий - обирайте правильну локацію

За словами експерта, перші побачення краще проводити не у ресторанах чи кіно. Вас будуть відволікати страви або цікава стрічка, поспілкуватися не вийде. Окрім цього, у вас не буде можливості швидко припинити побачення, якщо вам захочеться піти, тому обирайте кав'ярню або бар.

"Такі побачення чудові, тому що якщо людина вам не подобається, вам доведеться витерпіти лише час, необхідний для того, щоб випити одну чарку, а потім ви можете ввічливо піти. Однак, якщо вам подобається ця людина і ви хочете продовжувати знайомитися з нею, ви можете замовити ще один напій і піти на прогулянку після кави", - пояснив експерт.

Також він нагадав про те, що перші побачення краще проводити у публічних місцях, це важливо для вашої безпеки та врятує від спокуси одразу перевести стосунки на більш інтимний рівень. Окрім цього, перше побачення точно не має бути парним, у вас не вийде спілкуватися невимушено на очах в інших. При цьому варто відмовитися й від активних пригод, такі як спорт чи екстрим. Так слід проводити вже третє побачення, але ніяк не перше.

Секрет третій - навчіться розмовляти

Не треба мовчати та витримувати паузи на побаченні. Експерт радить побільше розмовляти та стимулювати діалоги. Не бійтеся ставити питання.

"Простий спосіб підтримати розмову - це ставити відкриті запитання й уникати запитань з відповідями "так" чи "ні". Це створює розмову, яка може рухатися в багатьох напрямках", - пояснив експерт.

Якщо вам цікаво говорити про подорожі - не соромтеся та говоріть. Це буде спонукати співрозмовника також ділитися з вами своїми інтересами. Уважно слухайте та не перебивайте людину, проявіть зацікавленість.

Останній секрет - як правильно піти з першого побачення

Якщо ви хвилюєтеся через те, що можете образити людину, якщо раптово підете з побачення, подбайте про це заздалегідь. Просто скажіть на початку зустрічі, о котрій ви маєте піти (можна замовити таксі на цей час і ви точно будете знати, що скоро підете). Якщо побачення вам подобається, ви можете скасувати замовлення.

Якщо ж ви незадоволені спілкуванням та хочете піти раніше - просто про це скажіть. Але не дозволяйте собі казати щось неприємне, пам'ятайте про манери. 

Нагадаємо, раніше на Reddit описали найсмішніші та найдивніші побачення.

Вас також можуть зацікавити новини: