Представниці України отримали високі бали від деяких країн / фото інстаграм Alyona Alyona

Гранд-фінал міжнародного музичного пісенного конкурсу "Євробачення-2024", який відбувся у шведському місті Мальме, офіційно завершився. Цього року Україну представляв дует Jerry Heil та Alyona Alyona з композицією "Teresa & Maria".

За підсумками голосування українські співачки отримали сумарно 453 бали: 146 від журі та 307 від глядачів. Це дало змогу зайняти третє місце в турнірній таблиці.

Цікаво, що найвище Україну оцінило журі з Чехії та Молдови. Ці країни дали нашим представницям по 12 балів. Таким чином вони підтримали українок, які щиро раділи та дякували за високі оцінки. 

Скірншот з трансляції "Євробачення-2024"

Також виступ дівчат сподобався Франції, Польщі та Естонії. Ці країни дали по 10 балів. До слова, естонська речниця навіть вийшла в прямий ефір на фоні споруд, які підсвічувалися жовто-блакитними кольорами. Таким чином естонці також висловили свою підтримку українському народу. 

По 8 балів дует Jerry Heil та Alyona Alyona отримав від Фінляндії, Латвії та Ізраїлю. Інші ж країни дали меншу кількість балів нашим артисткам.

Зазначимо, співачка Джамала, яка була речницею від України, також оголосила оцінки. Зокрема, 12 балів українці віддали швейцарцю, який співав композицію "The Code".

Нагадаємо, перше місце цьогорічного "Євробачення" отримав представник  Швейцарії, якого звати Nemo. Він отримав 591 бал. Срібло завоював співак з Хорватії Baby Lasagna, якому букмекери напередодні пророкували перемогу. 

Вас також можуть зацікавити новини: