У суботу, 9 лютого, стартують прямі ефіри Національного відбору на Міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2019. На сцену вийдуть перші 8 учасників. З них тільки троє пройдуть у фінал.

Про конкурсні пісні, які музиканти представлять у першому півфіналі, розповість УНІАН.

The Hypnotunez

Відкривати перший півфінал будуть свінгкорщики The Hypnotunez. Український музичний гурт народився у Вінниці. У 2013 році лідер гурту Гера Луїдзе почав пошуки музикантів для своєї творчої задумки. Довгий час склад постійно змінювався, що заважало розвиватися колективу.

У своєму звучанні музиканти поєднують джаз, свінг, панк-рок і називають цей стиль swingcore. Учасники гурту кажуть, що їм не потрібно щось в собі міняти, аби підлаштовуватися під конкурс. The Hypnotunez заявили, що не створювали пісню Hey!спеціально під Нацвідбір на Євробачення-2019.

LETAY – "Мила моя"

Музиканти LETAY вже брали участь в конкурсі у 2017 році, але, на жаль, зайняли останнє місце в півфіналі. Цього року LETAY знову побореться за право представити Україну на Євробаченні-2019 з піснею «Мила моя».

На своєму YouTube-каналі колектив прокоментував ідею пісні так: «Життя швидкоплинне. Ніхто не знає, що буде завтра. Іноді за мріями про майбутнє ми не цінуємо те, що відбувається з нами сьогодні, щодня, щохвилини. Хоча це і є наше реальне життя. Особливо коли поруч справжня Любов!».

Зазначимо, що український рок-гурт було створено у 2010 році в Харкові під назвою «We Are!».

VERA KEKELIA – Wow!

Віра KEKELIA - українська співачка, учасниця гумористичного проекту «Жіночий квартал», суперфіналістка вокального шоу «Голос країни». У червні 2018 року вийшов перший сольний сингл Віри «Схожі», який співачка присвятила своєму коханому.

Фаворитка Національного відбору на Євробачення-2019 побореться за право представляти Україну на міжнародній сцені конкурсу з піснею WOW!. Віра зізналася, що своїм виступом хоче надихнути слухачів вірити в себе і здійснювати свої мрії вже зараз:

«В основі цієї пісні лежить частково моя особиста історія, яка, я впевнена, близька кожному. У всіх рано чи пізно буває період розчарування в собі, інших, світ навколо. Але якщо повірити в себе і свої сили, то все можна змінити. Моя пісня про те, що саме за вірою приходять зміни на краще, і кожен з нас в силах створити свій WOW-світ, в якому хочеться жити».

ЦеШо - Hate

Мабуть, найнезвичайнішим можливим представником України на "Євробаченні-2019" став колектив "ЦеШо". До складу гурту входить п'ять випускників Національного університету імені Карпенка-Карого, які постійно під час своїх виступів влаштовують цілі лялькові вистави з танцями та читанням притч.

Музиканти позиціонують себе як соціальний рейв-бенд. Чому саме так? Вокалістка Марічка Штирбулова заявила, що вони хочуть відриватися і роблять музику, яка «качає». Наскільки це буде виражено у конкурсній пісні Hate для Нацвідбору на Євробачення-2019, ви можете оцінити прямо зараз.

YUKO – Galyna Guliala

Гурт YUKO складається з двох осіб: Юлі Юриной (вокал, вокальний процесинг, фольклористика) і Стаса Корольова (синтезатори, семплер, драм-машина, вокодер, бас-гітара).

Для Нацвідбору українська гурт YUKO обрав пісню зі свого нового альбому «DURA» – «GALYNA GULIALA», яка є частиною концептуальної історії про дівчину, розкритій у новій платівці.

YUKO вирішили не створювати пісню спеціально під Євробачення, а також не використовувати англійську, оскільки це сильно вдарить по самобутності музики, а також перекреслить автентичність фольклорного тексту. Артисти вірять, що тільки з музикою, створеною без думок про формат, можливо досягти найвищих результатів.

MARUV - Siren Song

Скандальна виконавиця MARUV, яка прийшла до списку учасників Національного відбору на Євробачення-2019 замість TAYANNA, вийде на сцену в першому півфіналі з треком Siren Song.

Від співачки MARUV чекають справжньої суперфеєрії. Зірка поділилася, що навіть трохи схвильована. Але вона не з лякливих та сприймає все як виклик: «Прошу зауважити, я не з лякливих людей! Тому для мене це просто виклик. Можливість зробити щось нове, цікаве і вийти за рамки свого комфорту».

Як повідомляв УНІАН, раніше співачка зізналася, що працювала в харківському стриптиз-клубі.

Brunettes Shoot Blondes - Houston

Інді-гурт з Кривого Рогу Brunettes Shoot Blondes створив арт-об'єкт - гібридний рояль, в який вбудовані інші музичні інструменти. У новому відео на пісню «Houston» прозвучить наживо цілий оркестр всередині одного корпусу. Саме з цією композицією гурт виступатиме у Національному відборі на Євробачення-2019.

Як повідомляв УНІАН, під час виступу в першому півфіналі гурт обіцяє підпалити унікальний інструмент.

Зазначимо, широкої громадськості гурт став відомим у вересні 2014, завдяки вірусному кліпу на пісню Knock Knock, що зібрав на YouTube понад 5 мільйонів переглядів за перші 10 днів після публікації.

BAHROMA - "Назавжди-Навсегда"

"Бахрома" - український незалежний альтернативний музичний гурт з Києва, заснований в кінці 2009 року. Колектив дебютував з синглом «Надовго».

Учасники колективу виступлять на Національному відборі на Євробачення-2019 з піснею «Назавжди-Навсегда». Це історія любові без меж.

"Це історія про моїх близьких, рідних людей, яких життя розкидало по всій земній кулі. Нас розділяють тисячі кілометрів, кордонів, часові пояси... Але, незважаючи на все це, ми завжди з ними залишаємося разом. «Назавжди-навсегда». Мені здається, я писав її все життя", – ділиться лідер гурту BAHROMA.

Гурт виступить в першому півфіналі, 9 лютого, під номером 8. Роману Бахарєву пощастило на жеребкуванні витягнути саме 8-й номер, що повторює знак нескінченності на обкладинці синглу.

Транслювати Нацвідбір на Євробачення буде телеканал СТБ та "UA:Перший". Зазначимо, що на сайті УНІАН також можна буде подивитися Нацвідбір онлайн. Початок прямої трансляції о 19:00.

Як повідомляв УНІАН оцінювати виступи учасників і разом з глядачами обирати пісню, яка представить Україну на Євробаченні, будуть Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов.