Після відмови переможниці Нацвідбору на Євробачення-2019 Maruv (Анни Корсун) підписувати договір, який дозволив би їй представляти Україну на конкурсі в Тель-Авіві, з іншим претендентом поки нічого не вирішили.

Про те, що проблема з участю України в конкурсі існує, написав у коментарях у Facebook глава НСТУ Зураб Аласанія.

«Проблему ще не вирішено. 1 березня має бути готовий і виконавець, і номер. Рішення ще немає, і воно знову залежить від ста різних умов, у 99 випадках - непоєднуваних. У цьому відмінність нашої ситуації від обговорень в фб», - зазначив він.

У НСТУ вважають, що в РФ співають всі / cкріншот

Аласанія також підкреслив, що «фільтри» на Нацвідборі не полегшили би ситуацію. «Ми знаємо стільки про учасників, що ви б свідомість втратили», – натякнув він, додавши, що майже всі співають у Росії.

Аласанія також підкреслив, що «фільтри» на Нацвідборі не полегшили би ситуацію / скріншот

До речі, Аласанія пояснив пункти договору, які обурили Maruv. Про угоду інтерв’ю підписують всі учасники щороку. А ось від концертів в  РФ артистка повинна була відмовитися лише на три місяці, тому так легко і погодилася.

Аласанія пояснив пункти договору, які обурили Maruv / скріншот

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV повинна була представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який відбудеться в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – низка політиків та громадських активістів виступила проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії. На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Незважаючи на це, переговори між «Суспільним» і співачкою провалилися.