Пожежа в Нотр-Дам де Парі не залишила байдужим світову громадськість. Сотні відомих особистостей з усього світу висловлюють співчуття не тільки парижанам - світова спадщина може залишитися без одного з найважливіших пам'ятників світової культури. Джамала також не залишилася осторонь.

Відео дня

Співачка згадала, як чотири роки тому відвідувала Париж, милувалася його красою і як зараз ця краса зникає.

На своїй instagram-сторінці Джамала зворушливо повідомила: "Вражає те, як легко в Парижі народжується красиве". А зараз можна сказати: "як легко його можна втратити".

Вчорашні сумні події, пов'язані з Нотр-Дамом, мимоволі нагадали про мою поїздку в Париж. Це було рівно 4 роки тому - в квітні 2015. В Париж я вирушила з важливою місією – представляти французькій публіці фільм «Поводир» в рамках «Днів українського кіно». На згадку залишилися фото і враження, якими я поділилася з bestinua: “...про самому Парижі можна говорити годинами. Я багато ходила пішки, жадібно вдивлялася в місто, боялася щось пропустити, не помітити. Я лінивий турист, задовольняюся тим, що бачу, не вчитуючись в путівники. В цьому є свій кайф, ти сприймаєш красу в чистому вигляді, не відволікаючись на додаткову інформацію. Вражаюче, як легко в Парижі народжується красиве". А зараз можна сказати: "як легко його можна втратити" 💔 #myparis #notredamedeparis #parisfrance

Публікація від Jamala (@jamalajaaa)

Катя Осадча також залишила свої коментарі з приводу пожежі. Українська телеведуча дуже вірить і сподівається, що французька влада і реставратори зможуть відновити втрачені частини собору Нотр-Дам де Парі.

Тільки сьогодні в інтерв'ю загадувала своє парижське дитинство і розповідала, що дуже люблю Париж за ті, що роками там все стало і незмінно. Але, як виявилося, вже в ті самі хвилини почалася пожежа в Соборі Паризської Богоматері. Нема сил дивитися відео і світлини палаючого даху такої неймовірної споруди. Я буда в Нотр-Дамі десятки разів. Якось, на католицьке Різдво була на службі. а в дитинстві я просто любила прийти туди і посидіти розглядаючи вітраж, сотні маленьких візерунків... здавалось, що листівочний вид з набережної напроти на Нотр-Дам - вічний, так було 800 років до нас і буде ще стількі ж, як мінімум. Я дуже вірю і сподіваюсь, що вдастся врятувати хоч щось і відновити 🙏🏻 не може просто так згоріти такий витвір мистецтва. Сумно і боляче 🥺 #godsafenotredame 🇫🇷

Публікація від Katya Osadcha (@kosadcha)

Чоловік Катерини, телеведучий Юрій Горбунов, також відреагував на подію: "Людство щорічно втрачає величні пам'ятки архітектури світового масштабу! Шкода! Собор Паризької Богоматері простояв 800 років!".

До них приєдналися Маша Єфросиніна.

Фото телеведуча виклала в сториз / Instagram

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 16 квітня, пожежу в соборі повністю загасили.