Названо найпопулярніші серіали року \ rusbase.vc

Комедійний трилер "Вбиваючи Єву" став переможцем телевізійної премії Bafta і за кількістю номінацій - 14, і за кількістю нагород - три статуетки забрали творці цього серіалу.

Читайте також"Рома" отримала "Оскар" як кращий іноземний фільм

"Жінки зараз у моді, так що це так круто - хоч якось бути з ними пов'язаним", - пожартував британський комік Стів Куган, представляючи номінованих на кращу жіночу роль, передає Бі-бі-сі. Серед них виявилися Кілі Хоуз ("Охоронець"), Рут Вілсон ("Місіс Вілсон"), Сандра О ("Вбиваючи Єву") і отримала цю нагороду молода британська актриса Джоді Комер ("Вбиваючи Єву").

Відео дня

У цьому серіалі Комер грає розкуту найману вбивцю східноєвропейського походження на прізвисько Вілланель, яку переслідує агент розвідки Єва (Сандра О), що працює під керівництвом начальника розвідки - її роль грає Фіона Шоу, яка також отримала премію Bafta за кращу жіночу роль другого плану.

Ще одна статуетка була вручена автору сценарію Фібі Уоллер-Брідж, котра адаптувала сценарій цієї чорної комедії для телебачення на основі серії романів британського письменника Люка Дженнінгса "Кодове ім'я: Вілланель".

Щоб дозволити цьому серіалу, що швидко отримав культовий статус, бути включеним у номінації комітет Bafta дещо змінив правила, за якими зазвичай на цю премію можуть претендувати лише ті шоу, які вперше були показані по телебаченню у Великобританії.

Прем'єра "Вбиваючи Єву" відбулася в США на телеканалі BBC America в квітні 2018 року, і лише через п'ять місяців серіал був показаний в Британії.

Приймаючи нагороду, Джоді Комер, ледь стримуючи сльози, висловила подяку своїй померлій бабусі, а також автору сценарію Фібі Уоллер-Брідж і актору-земляку з Ліверпуля Стівену Грему: "Якщо я тобі раніше не проставила, то тепер вже точно!"

Як з'ясувалося, саме Грем порекомендував своєму агенту взяти Комер на головну роль у серіалі "Вбиваючи Єву", після того, як вони разом знялися в міні-серіалі "Добрий коп".

Харизматичний Бенедикт Камбербетч отримав свою першу премію Bafta як кращий виконавець чоловічої ролі в міні-серіалі "Патрік Мелроуз", а сам серіал, знятий за романом англійського письменника Едварда Сент-Обіна, переміг у категорії "кращий міні-серіал".

Отримуючи статуетку, актор сказав: "Мені здається, я зараз впаду. Я так звик ходити в наречених", натякаючи на те, що вперше він був номінований на цю премію 14 років тому, а отримав тільки тепер.

Він також подякував своїй дружині Софі Хантер, актрисі і театральному режисеру-постановнику, сказавши: "Ти - моя опора. Мені довелося для цієї ролі таке з себе створити, тому добре, що можна було прийти додому і відчути себе знову в нормі".

Кращим розважальним шоу була визнана програма "Британія шукає таланти", а в категорії "реаліті" перемогло популярне телешоу "Я - знаменитість...заберіть мене звідси!".

І якби премії вручалися в категорії кращого вбрання на церемонії нагородження, то її напевно б отримала Дейзі Мей Купер, номінована в категорії " краща жіноча комедійна роль у ситкомі "Ця країна" - про життя молоді "з простих" на півночі Англії.

Купер прийшла у Фестивальний концертний зал в саморобній сукні з чорних мішків для сміття, гордо заявивши, що вона коштує близько 5 фунтів. "Я її одягла, тому що, якщо б я прийшла в звичайному платті, то воно б коштувало купу грошей, а я вирішила, що краще пожертвую ці гроші місцевому благодійному продуктовому фонду, а сама одягну мішки".