У Лондоні вручили кінопремії BAFTA / фото flickr.com/33459161@N06

У неділю, 10 лютого, у Лондоні відбулася 72-а церемонія вручення нагород Британської академії кіно- та телевізійних мистецтв BAFTA.

Найбільше нагород отримав фільм "Фаворитка", повідомляє ТСН з посиланням на The Guardian.

Історичний фільм, в якому головні ролі виконали Олівія Колман, Емма Стоун и Рейчел Вайс, був лідером за кількістю заявлених номінацій – 12. У семи номінаціях змагалися фільми "Богемна рапсодія", "Рома", "Людина на Місяці" та "Зірка народилася".

Відео дня

У підсумку найкращим британським фільмом було названо саме "Фаворитку". Окрім цього, ця стрічка стала переможцем у номінаціях "Найкраща жіноча роль" (Олівія Колман), "Найкраща робота художника-постановника", "Найкращий грим і зачіски", "Найкраща жіноча роль другого плану" (Рейчел Вайс), "Найкращий оригінальний сценарій", "Найкращий дизайн костюмів".

Читайте такожРежисер "Богемної рапсодії" виключений зі списку номінантів на премію BAFTA через секс-скандал

"Фаворитка" розповідає про боротьбу двох жінок Сари Черчілль та її кузини Абігейл за вплив над королевою Анною, яка втрачає як фізичне, так і психічне здоров'я. Події фільму відбуваються на початку 18-го сторіччя.

Попри те, що стрічка набрала найбільшу кількість нагород, у головній номінації – "За найкращий фільм" – переміг "Рома" мексиканського режисера Альфонсо Куарона. Ця стрічка також здобула номінацію "Найкращий фільм не англійською мовою", "Найкращий режисер" та "Найкращий оператор-постановник".

Фільм розповідає про життя мексиканської родини на початку 1970-х років, доля якої повністю змінюється після розстрілу студентської демонстрації під час католицького свята в Мехіко (неофіційно це подія, що сталася у червні 1971 року, отримала назву "Різанина тіла Христового").

Найкращим актором було визнано Рамі Малека за роль музиканта Фредді Мерк'юрі у фільмі "Богемна рапсодія". Ця стрічка також перемогла у номінації "Найкращий звук".

Церемонія BAFTA зазвичай відбуваєтсья між двома головними кінематорграфічними церемоніями США - "Золотий глобус" та "Оскар".

Як повідомляв УНІАН, у Лос-Анджелесі пройшла 25-а церемонія вручення премії Гільдії кіноакторів США. Головну нагороду за найкращий акторський склад у художньому фільмі - отримав супергеройський блокбастер «Чорна пантера».