Принц Гаррі / фото REUTERS

Принц Гаррі, який недавно відмовився від королівських привілеїв, все ще перебуває в Лондоні. Сьогодні він відвідав захід у Букінгемському палаці.

Герцог Сассекський є патроном Футбольної ліги з регбі і провів жеребкування Кубка світу з регбі 2021 в Букінгемському палаці, пише ТСН.

Читайте такожПринц Гаррі і герцогиня Меган перервали всі зв'язки з друзями - ЗМІ

Відео дня

В рамках заходу Гаррі спостерігав за тим, як діти з місцевої школи грали в регбі в садах Букінгемського палацу.

Принц Гаррі / фото REUTERS

Попри те, що у Гаррі та його дружини Меган зараз непростий період, принц мав гарний вигляд. Він був одягнений в костюм, сорочку і краватку, і навіть усміхався під час заходу.

Крім того принц Гаррі зробив перше відеозвернення після відмови від королівських привілеїв. Запис з'явився в офіційному Instagram-акаунті герцога і герцогині Сассекських.

На перших кадрах показані фрагменти змагань «Ігри нескорених» (Invictus Games) минулих років. Потім Принц Гаррі анонсує, що в 2020 році змагання пройдуть в Гаазі (Нідерланди), а у 2022-му - в німецькому Дюссельдорфі.

«Історія триває», - підсумував герцог Сассекський своє відеозвернення.

В «Іграх нескорених» беруть участь колишні або діючі військовослужбовці, які стали інвалідами. Принц Гаррі, десять років відслужив у збройних силах, організував змагання, щоб продемонструвати позитивний вплив спорту при фізичних і психологічних травмах.

Here we come Düsseldorf 🇩🇪! The new home for the 2022 and sixth Invictus Games. Having previously been held in London, Orlando, Toronto, Sydney, and upcoming The Hague this year in May - Düsseldorf will welcome over 500 competitors as they showcase their talents, determination and camaraderie to the world! The #InvictusGames is an international adaptive multi-sport event, created by The Duke of Sussex, in which wounded, injured or sick (WIS) armed services personnel and veterans show the world what they’re capable of in a series of adaptive sports, ranging from wheelchair basketball to indoor rowing. The Duke, having spent 10 years serving in the Armed Forces, set up the @WeAreInvictusGames to celebrate the power of sport rehabilitation (both physically and mentally) and to generate a wider appreciation for those who served their country beyond their time in uniform. Participating in the Games plays a significant part in the recovery journey of WIS Servicemen and women. It doesn’t just heal the individual, it heals the whole family. • “I hope everyone in Germany is ready for what will be an incredible week of sport! I have no doubt that the German public will get right behind these Games and that every single competitor can expect a warm welcome and an amazing atmosphere.” – The Duke of Sussex For more information of the announcement, visit https://invictusgamesfoundation.org/ig2022-announcement/ Video © @WeAreInvictusGames

Допис, поширений The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Раніше повідомлялося, що в кінці цього тижня (імовірно вже завтра) герцог Сассекський вирушить до Канади, куди ще минулого тижня поїхала його дружина Меган. Після заяви Сассексів про бажання скласти з себе королівські повноваження, а також отриманої ними підтримки від королеви Єлизавети II, принц може повернутися до родини. Скільки принц Гаррі і герцогиня Меган будуть перебувати в Канаді, невідомо.

Герцогиня Сассекська, нагадаємо, днями у Ванкувері відвідала жіночий центр Downtown Eastside women's Centre, де з'явилася в дуже простому образі. А також організацію для дівчаток Justice For Girls. Раніше в Лондоні пара разом відвідала Канада-хаус. 

Як повідомляв УНІАН, 8 січня принц Гаррі і Меган Маркл відмовилися від звання членів королівської сім'ї, зберігши за собою титули герцога і герцогині Сассекському. Пара не становитиме королівську сім'ю на офіційних заходах, але продовжить «виконувати обов'язок перед Королевою і Співдружністю».

13 січня британська королівська сім'я обговорила рішення принца Гаррі та його дружини Меган Маркл відмовитися від звання старших членів королівської сім'ї. Після завершення ради Єлизавета II оголосила, що остаточне рішення про майбутнє принца Гаррі і Меган Маркл буде ухвалено в найближчі дні. Протягом перехідного періоду вони зможуть жити в Канаді і у Великобританії.