Серебряков нічого не сказав про війну, а лише побіжно зронив фразу про "бойові дії" / скріншот

Російський актор Олексій Серебряков, який в 2012 році емігрував разом з родиною у Канаду, раптово підіграв пропаганді Кремля. Раніше він засуджував Путіна за брехню і злодійство, але тепер відео з артистом з'явилося на сторінці путініста Олександра Расторгуєва (соліста "Любэ" - улюбленої групи кривавого диктатора).

Серебряков стверджував, що він допомагатиме дівчинці з тимчасово окупованої Горлівки. Актор зі сльозами на очах розповів, що їй відірвало ногу і руку під час обстрілу. Він не став пояснювати, хто саме вдарив по мирних мешканцях Горлівки, проте роспропаганда постійно намагається звинуватити у цьому Україну. Насправді ж окупанти часто б'ють по містах Донецької та Луганської областей, стверджуючи, що це нібито роблять не вони.

Сам Серебряков не веде сторінки в соцмережах. За словами Расторгуєва, який відкрито підтримує путінський режим і війну в Україні, він "умовив" актора записати це відео.

Серебряков нічого не сказав про війну, не засудив кремлівську агресію і не розповів про те, що російські військові регулярно обстрілюють мирні українські міста, вбиваючи дітей і дорослих. Замість цього він стверджував, що буде допомагати дівчинці з Горлівки.

При цьому актор згадав російський фонд, який нібито підтримує дітей, "постраждалих під час бойових дій". РосЗМІ одразу ж почали писати, що Серебряков, який відкрито критикував Путіна, нині "не поливає РФ брудом", а допомагає дітям. 

Що Серебряков говорив про Путіна

У 2018 році Серебряков називав головними мінусами президента РФ Путіна, нескінченна брехню та крадіжки. Він не боявся критикувати кривавого диктатора. При цьому Серебряков продовжував зніматися в російських фільмах. Він прилітав з Канади і, як писали росЗМІ, "жив на дві країни".

У 2019 році Серебряков говорив, що РФ розв'язує війни і намагається переписати історію. Після початку повномасштабної війни проти України він продовжив зніматися у проектах країни-агресорки. Його часто помічали на прем'єрах і спектаклях в РФ. Він не засудив кремлівську агресію і мовчить про те, що Путін влаштував в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: