Христина Соловій стала жертвою кібербулінгу / Facebook

Співачка Христина Соловій зізналась, що з 2018 року була жертвою переслідування та кібербулінгу. Людина, що називає себе її «найпалкішим шанувальником», зірвала два її концерти.

Читайте такожВідомий український співак потрапив у скандал: виступив на піар-заході одіозного нардепа (відео)

«Від липня 2018 року моє життя перетворилось на суцільний оголений нерв і постала загроза мого існування як артистки. За цим весь час стояла одна людина, яка називала себе моїм найпалкішим шанувальником. Звучить смішно, але таким чином, він хотів звернути на себе мою увагу, стати другом і працювати в моїй команді», - написала вона у Facebook.

Відео дня

Як розповіла виконавиця, все почалось з бот-атак на її соцмережі та поширення її особистих даних.

«Зрештою – блокування онлайн продажу квитків на усі мої концерти. В результаті атак два з них ми скасували зовсім, а ще на три глядачі змогли купити лише 30% квитків. Сьогодні «найпалкіший шанувальник» перебуває під вартою і йому загрожує позбавлення волі. Мені справді його жаль, але також жаль мою команду, музикантів, агентів, які не отримали свої гонорари та слухачів, що не змогли до мене прийти», - наголосила вона.

Соловій зазначила, що артисти дуже вразливі, бо постійно знаходяться у публічному просторі.

«Одна справа – просто кібербулінг. А інша – позбавити мене концертів, можливості виступати, змусити постійно змінювати номери телефонів, адреси та жити в страху цілих два роки», - вказала вона.

Facebook

Переслідування Христини Соловій

  • Кіберполіція 21 вересня повідомила про викриття мешканця Харкова у незаконному втручанні до онлайн-системи бронювання квитків. 24-річний хлопець блокував таким чином концерти своєї улюбленої співачки.
  • Фігурант мав певні навички у комп’ютерній інженерії, застосовував бот-мережі та DDoS-атаки для блокування системи. Йому вдалося скасувати два концерти української виконавиці, ще три відбулися за присутності лише третини глядачів.
  • За попередніми даними, сума завданих збитків сягає більше пів мільйона гривень. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до шести років.