Юріна вважає, що деякі артисти "лізуть" в український фольклор та усе псують / скриншоти

Екс-солістка гурту YUKO Юлія Юріна вилаяла українських співачок, таких як Оля Полякова, Анна Трінчер та Настя Каменських, за їхні нові пісні. На думку артистки, нині їхня творчість перетворилася на "ск*рвлення української культури.

"Я дуже довго трималась. Знаєте, я так любила ті прекрасні 2012-2016 роки, коли з фольком загравали тільки ті, хто дійсно вмів якісно вплітати та подавати це все у реальній творчості. На мою пам'ять, тоді існували тільки "ДахаБраха", збирали невеличку залу і це все виглядало як клуб однодумців. Існував гурт Go-A, який на Лівобережному в маленькій кімнаті ще тоді лупашив свій драмчик та виживав з невеличкими концертами по портер пабам на Подолі. Був гурт YUKO, який протоптував доріжки і вислуховував на радіо етерах "які ви дивні, дикуваті та звучання таке неформатне, але прикольне, але в етер не поставимо, бо занадто", і існував гурт Onuka, який гарно вплітав традиційні народні інструменти і теж лагідно українізовував традиційну культуру в сучасному вигляді", - написала Юріна на своїй сторінці в Instagram.

 Українська співачка вилаяла Полякову та Трінчер за патріотичні пісні / скриншоти

За словами співачки, усі ці гурти об'єднувало те, що вони "не паразитували на вишиванках". Нині ж, вважає Юріна, деякі артисти "лізуть" в український фольклор та усе псують.

Відео дня

"Мотанки-віночки, мілітарі та овердох*я патріотизм, "ми сильні/вільні/гарні/танцюю гопака". По-перше, традиційно дівчата не танцювали гопака, це прийшло з радянських часів. По-друге, нахіба ви лізете зі своїми горе-стилістами та вішаєте на себе все, що притаманно та й не притаманно. По-третє. Ріжуть сорочки, які мають висіти в музеї. Четверте - ну нах*я ви робите це все в своїй манері страждальницьких діво-співачок... В мене, як у фольклориста, просто кров з очей та з вух від цього всього", - додала вона.

Юріна звернулася до Полякової, Трінчер, Каменських, виконавиці нової пісні "Танцюю гопака" та інших артистів. Вона закликала їх "не паскудити та не відвертати людей від усього традиційного". 

Співачці нагадали про її скандальне вбрання / скриншот

Допис Юріної викликав у мережі великі суперечки. Коментатори нагадали співачці, що вона сама іноді "зловживала" українською культурою. Окрім цього, не усі погодилися із тим, що зіркам не варто співати патріотичні пісні.

Що пишуть коментатори:

  • "Дуже дивно читати цей пост від людини, яка для шоу натягнула на себе елементи етно (стрічки/віночки/вишиванка) поверх жахливо пафосного шкіряного БДСМ-костюму"
  • "Юлія, хіба ви не пішли з гурту Yuko тому, що захотіли співати російською й бути українською інстасамкою? Я досі дуже люблю Yuko, але цей пост реально трохи лицемірний"
  • "Творчі смаки це вже суб’єктивщина, це все віяння не взялося нізвідки, якщо, як ви самі кажете, це виходить в тренди, значить, має місце для існування. Якби нікому це не було цікавим, тоді б не було такої хвилі, на то є свої причини".

Вас також можуть зацікавити новини: