Фото інстаграм Олексія Гнатковського 

Український актор Олексій Гнатковський, який відомий за фільмом "Довбуш", отримав нагороду народної премії "Золотий ліфон", яка дається найсексуальнішим українським митцям з 2019 року.

Організатори зазначили, що не могли залишитися байдужими до харизми актора. 

"Найсексуальнішим українським митцем стає Олексій Гнатковський. Він володар наших сердець та вологих простирадл, що полонив душу. Івана Довбуша вигадали лише для того, щоб ми дізналися, який фантастичний цей Олексій Гнатковський. Він нам імпонує у гніві, коли злиться на російськомовних, коли свариться на глядачів, які не вимикають телефон чи базікають під час вистави. Від нього віє силою, сталлю і хочеться слухати та дивитися в очі", - написали організатори на офіційній сторінці премії у Facebook.

Відео дня
Скріншот посту премії "Золотий ліфон"

Вони також зазначили, що думали, чи доречно зараз під час війни проводити такі опитування, але раді, що українці все ж підтримали та проголосували за свого фаворита. 

"Після перегляду фільму "Довбуш" ми вже думали, навіщо взагалі "Золотий ліфон", якщо його досі не отримав ОЛексій Гнатковський. І через це таки запустили голосування. І наші симпатії знайшли відгук у серцях усіх. Дякуємо всім, хто голосував. Олексію бажаємо нових ролей, щоби більше нас тішити на екрані та на сцені", - додали організатори в пості. 

Сам Гнатковський поки не коментував свою перемогу. 

Що відомо про Олексія Гнатковського 

Олексій Гнатковський народився в Івано-Франківську. Спочатку закінчив Прикарпатський національнальний університет імені В.Стефаника за спеціальністю "Політологія", проте згодом вирішив здобути ще творчу освіту. У 2008 році він закінчив театральне відділення Інституту мистецтв вищезгаданого університету.

Почав грати у Національному академічному драматичному театрі імені І.Франка в своєму рідному місті. Згодом спробував себе в кіно. Популярність 38-річний актор здобув після головної ролі Івана Довбуша у фільмі "Довбуш". Цікаво, що тоді Олексій потрапив в кінострічку без кастингу. Це був дебют Гнатковського на великих екранах, який приніс йому визнання.

Олексій Гнатковський / кадр з фільму "Довбуш"

У 2023 році актора було номіновано на Шевченківську премію за постановку комедії Вільяма Шекспіра "12 ніч, або Що собі хочете" у сучасній обробці Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені І.Франка. 

Нагадаємо, раніше журнал "Реорle" назвав найсексуальнішого чоловіка 2023.

Вас також можуть зацікавити новини: