На жаль, війна не обходиться без втрат / коллаж УНІАН

24 лютого - рік, як Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Наші чоловіки пішли на фронт, аби захищати нас від окупантів. Серед артистів та відомих людей багато хто пішов на війну.

На жаль, війна не обходиться без втрат. Хто з відомих артистів загинув на фронті - читайте нижче.

Паша Лі

6 березня актор загинув під обстрілами. В момент смерті Паша Лі разом з активістами розвозив їжу жителям Ірпеня.

Відео дня
Паша Лі/ скриншот

Активісти Тарас Мельник та Ірина Мигітко, які перебували разом з актором у момент його смерті, розповіли, що на виїзді з Ірпеня на дорозі вони побачили окупантів. Ворожа куля поцілила прямо по Паші Лі, від чого він і помер.

Артем Дацищин

17 березня помер соліст балету Національної опери України Артем Дацишин. 26 лютого він потрапив під обстріл. Дацишин отримав важке поранення та потрапив до лікарні.

Артем Дацишин / Фото - Тетяна Боровик, facebook.com

Лікарі боролися за його життя,проте врятувати Дацишина не вдалося. За через декілька днів артиста не стало. Національна опера України втратила талановитого соліста балету, який захищав нашу країну від окупантів.

Карім Гуламов

Ведучий на каналі М1 загинув на фронті. З перших днів повномасштабної війни він вступив до лав ЗСУ. Про смерть Каріма Гуламова стало відомо 18 липня. 26 липня він міг би святкувати свій день народження.

Карім Гуламов / скриншот

"Тебе пам'ятатимуть як людину з великим серцем і широкою душею, як лицаря і супермена, що рятував Україну, як справжнього друга, який ніколи не залишить у біді. Дякую тобі за те, що твоя душа вибрала цю планету, країну і часи, в яких ти був і завжди будеш хоробрим героєм", - пишсали на його сторінці у соцмережі фанати.

Олександр Шаповал

12 вересня у бою за Україну загинув заслужений артист Олександр Шаповал. Соліст Національної опери України отримав поранення, несумісне з життям, біля населеного пункту Майорськ в Донецькій області. 

Олександр Шаповал / скриншот

Про смерть Шаповала повідомляла балерина Катерина Кухар: "Ворог забрав життя Шаповала Олександра Миколайовича - заслуженого артиста України, педагога дуетного танцю KSBC. Він був видатним артистом, кожна наша партія була наповнена таким життям ... Тому що він - один з небагатьох, хто жив сценою... А тепер його танець став вічним".

Вадим Хлуп'янець

Артист балету Київського академічного театру оперети загинув у боях під Бахмутом. Він був родом з Донецька. Хлуп'янцю було усього 26 років

Вадим Хлуп'янець / скриншот

Балет Київського національного академічного театру оперети не міг повірити у смерть молодого артиста. Страшна звістка сколихнула колектив. Хлуп'янець, який віддав своє життя за Україну, назавжди залишиться у пам'яті друзів та колег.

Ярослав Гаркавко

На війні загинув гуморист, учасник "Ліги Сміху" Ярослав Гаркавко. Після початку повномасштабного вторгнення РФ він пішов захищати Україну, про його смерть стало відомо на початку грудня.

Ярослав Гаркавко / скриншот

Гаркавко виступав на "Лізі Сміху" в командах "ОГО" та "Воробушек". 20 грудня Ярославу мало б виповнитися 27 років. Проте він загинув, захищаючи Україну від російських окупантів, які принесли на наші землі смерть.

Сергій Шкварченко

Сергій Шкварченко був артистом ансамблю Павла Вірського. На початку повномасштабної він взяв у руки зброю і пішов захищати Україну. 19 грудня він загинув на полі бою.

Сергій Шкварченко / скриншот

Про загибель Сергія Шкварченка повідомили в Мінкульті. Хореограф потрапив під мінометний обстріл. Він був талановитою людиною. За високі творчі досягнення Шкварченко отримував звання "Заслуженого артиста". 

Олег Бобало

Відомий український режисер Олег Бобало віддав своє життя у бою під Бахмутом. Він загинув 23 грудня. Бобало неодноразово рятував своїх товаришів по службі на полі бою. Проте він отримав важке поранення, режисера вбив уламок ворожого снаряду.

Олег Бобало / скриншот

Співак Потап розповідав про смерть героя: "Кліщіївка. 9 км від Бахмута. Він міг не йти, а залишитися на базі. Він був артилеристом, але добровільно пішов піхотинцем, бо не вистачало людей, а треба було рятувати хлопців. Він відбив три страшні атаки". 

Нагадаємо, раніше стало відомо, хто з відомих чоловіків не повернувся в Україну після 24 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: