false

23 вересня Google випустив новий дудл до Дня народження однієї з найуспішніших актрис Європи 70-х років ХХ століття Ромі Шнайдер. Сьогодні їй виповнилося б 82 роки.

Де знімалася Ромі Шнайдер:

За свою діяльність Ромі Шнайдер знялася в 58 фільмах знаменитих режисерів Італії, Великобританії, Франції та США, отримавши міжнародний успіх і славу.

Хто така Ромі Шнайдер:

Справжнє її ім'я Розмарі Магдалена Альбах-Ретті народилася 23 вересня 1938 року. Ромі Шнайдер дебютувала в кіно в 15 років. У 1963 році Ромі Шнайдер знялася в США у фільмі "Кардинал", за роль в якому удостоїлася номінації на премію "Золотий глобус". У 1969 році Шнайдер знялася з Аленом Делоном у фільмі "Басейн". У 1970-і роки Ромі Шнайдер перебувала на піку своєї акторської кар'єри. Останній фільм за участю Ромі Шнайдер "Перехожа з Сан-Сусі" вийшов у прокат в 1982 році, за кілька тижнів до смерті актриси. У 2008 році Ромі Шнайдер була удостоєна премії "Сезар" за видатні заслуги в кінематографі посмертно.

Відео дня

Особисте життя Ромі Шнайдер:

Перша велика любов Ромі Шнайдер - мегапопулярний французький актор Ален Делон. Пара була разом кілька років, але в середині 60-х стався важкий розрив, який мало не довів актрису до самогубства. 

В кінці 70-х наклав на себе руки другий чоловік Шнайдер, з яким вона до цього розлучилася. А в 1981 році трагічно загинув 14 річний син актриси Давид –впав з паркану.

Ромі Шнайдер померла 29 травня 1982 року в глибокій депресії, за іронією долі її похороном займався саме Ален Делон – більше нікого біля актриси не залишилося. 

Нагороди Ромі Шнайдер:

За свої ролі у фільмах "Головне – любити" 1975 року і "Проста історія" 1978 року Ромі Шнайдер отримала премію "Сезар" за кращу жіночу роль.