Музиканти тепер можуть не повертатися в РФ / фото інстаграм фан-сторінки музикантів

Учасники російського гурту "Бі-2" тепер громадяни Молдови. Відомо також, що нові паспорти отримали і їхні члени родин. Відповідний указ підписала президент країни Майя Санду. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Адміністрації президента Молдови Адріан Белуцел.

Він зазначив, що музиканти виступили проти війни та засудили вторгнення країни-агресорки, після чого стали зазнавати репресій з боку російської влади. Тому сподівається, що нові паспорти допоможуть їм почуватися в безпеці. 

"Наша країна відкрита та гостинна для людей, які обирають світ, які популяризують дружбу та повагу між народами. Республіка Молдова захищає людську гідність, свободу слова та солідарність з тими, хто перебуває в небезпеці", - написав Андріан. 

Відео дня
Наказ про присвоєння громадянства / фото Telegram-канал Moldova Liberă

Самі учасники "Бі-2" поки не давали коментарів з цього приводу. 

Що відомо про нещодавній інцидент з гуртом "Бі-2"

4 січня цього року музикантів затримали в Пхукеті нібито за проведення концерту без офіційного дозволу. Проте згодом російський продюсер Володимир Воронов, який проживає в Таїланді, зазначив, що таким чином артистів хтось підставив. 

Потім журналіст розповів, в яких умовах утримуються учасники групи. Згодом стало відомо, що Росія зірвала їхнє звільнення з в'язниці та відмовила у проханні депортувати. Через деякий час учасникам гурту вдалося вийти на свободу та поїхати до Ізраїлю. 

Нагадаємо, раніше актор "Дизель шоу" розповів, як склав іспит на отримання українського громадянства.

Вас також можуть зацікавити новини: