Борис Барський / Скріншот YouTube

Зірка "Маски-шоу" Борис Барський висловився щодо того, чому не переходить на українську мову. За його словами, він родом з Одеси, а російська мова в цьому регіоні - культурна спадщина.

Але і це не все. В інтерв'ю "Гончарова подкаст" він сказав, що вся його сім'я завжди розмовляла двома мовами - українською та російською. Він теж може розмовляти українською, але тоді в його промові "не буде душі і щирості", тому що думає він все одно російською.

"Я можу говорити українською, але потрібно включити в голові перекладач. І це не щиро просто. Буду говорити, як Google-перекладач. У цьому не буде душі і щирості. Мене часто просять записати якісь привітання українською мовою. Я записую і розумію, що набагато щиріше і душевніше, я б записав тією мовою, якою розмовляю. Це не виправдання. Ну я вважаю, що не можна історію Одеси викреслити. Я покоління динозаврів, які вимерли або зовсім скоро вимруть. Почекаємо, коли я вимру", - сказав Барський.

Він зазначив, що військові на фронті теж розмовляють російською мовою, і це не проблема. Актор упевнений, що не можна людям щось нав'язувати.

"І ще важливо, що для Одеси це культурна спадщина. Я не бачу тут проблеми. У чому проблема? У неприйнятті? У відторгненні? Ну лайте мене за це", - підсумував артист.

Нагадаємо, раніше хореограф і військовий Дмитро Дікусар висловився про мовне питання.

Вас також можуть зацікавити новини: