5 найбільш обговорюваних суконь за всю історію "Оскара" / колаж

У ніч з 12 на 13 березня відбудеться 95-та церемонія нагородження кінопремією "Оскар" - для діячів у сфері кіно це найпрестижніша нагорода, тому до неї довго і відповідально готуються. Спроби бути найбільш обговорюваним гостем іноді приводять кудись не туди, тому розповідаємо про п'ять найбільш неоднозначних суконь за всю історію "Оскара". 

Шер

Американська співачка, актриса і кінорежисер Шер вміє дивувати своїми вбраннями. Наприклад, на Оскар в далекому 1988 році вона обрала наряд від модельєра Боба Макі. Якщо зараз до епатажу і занадто відвертого вбрання майже всі звикли, то тоді побачити "голе" плаття ніхто не очікував. 

Наряд Шер практично повністю складався з стразів і намистин, а також з органзи - прозорої тканини. Непрозорою була тільки накидка на плечі. 

Відео дня
Шер на 60-й церемонії Оскара / скріншот Pinterest

Гвінет Пелтроу

Американська актриса кіно і телебачення потрапила в неприємний інцидент в 2002 році. Тоді вона обрала вбрання від Ralph Lauren, проте шанувальники і преса його гостро розкритикували. Не сподобалася їм занадто "важка" і масивна спідниця, а також "голий" верх. Пізніше Пелтроу визнала, що обрала не дуже вдалий варіант для церемонії.

Гвінет Пелтроу в сукні на церемонії "Оскар" / фото instagram.com/sebastianartz

Мадонна

Мадонна в 2011 році хотіла бути жіночною і сексуальною, але ефект вийшов зовсім не такий - її засудили за занадто вульгарну сукню. Наряд знаменитості складався з боді чорного кольору і чорної довгої накидки, схожої на пеньюар. Візерунки і створили той самий вульгарний ефект.

Сукня Мадонни була не зовсім вдалою / фото instagram, скріншот

Дженніфер Лоуренс

У 2013 році Дженніфер Лоуренс з'явилася в пишній сукні кремового кольору з відкритими плечима і масивною широкою спідницею. Вона була милою, проте не дуже практичною - коли Лоурен піднімалася сходами на сцену, вона не змогла стримати рівновагу і впала.

Звичайно, цей інцидент ще довго обговорювали, проте більшість людей тільки співчували актрисі, адже в цей момент вона почувалася вкрай ніяково. 

Дженніфер Лоуренс впала на "Оскарі" через свою сукню / скріншот з відео

Біллі Портер

Багатьом здасться дивним бачити в добірці з сукнями чоловіка, однак оскільки цей американський актор, співак і драматург обрав для церемонії "Оскара"... чоловіче плаття, ми не можемо обійти це стороною. Сталося це в 2019 році. Актор "Пози" викликав бурхливі обговорення своєю сукнею-смокінгом від Крістіана Сіріано. 

Біллі Портер у чоловічій сукні / фото instagram.com/sharonstone

Нагадаємо, Україна звинуватила в лицемірстві організаторів "Оскара" через відмову у виступі Зеленському.

Вас також можуть зацікавити новини: