Як підібрати джинси по фігурі / фото depositphotos.com

Підібрати правильні джинси багатьом жінкам здається нездійсненним завданням, особливо для власниць нестандартної фігури. Якщо ви поміряли десятки брюк, і всі вони не підходять або виглядають безглуздо - вам допоможе наша стаття. УНІАН підкаже, як вибрати джинси за типом фігури жінці, щоб вони сиділи як влиті.

А коли вам вдасться знайти штани своєї мрії - читайте, з чим навесні 2023 року носити джинси, щоб виглядати стильно.

Які є моделі джинсів

Щоб зрозуміти, яка модель джинсів вам підходить, треба спочатку розібратися - які ж вони бувають і як називаються.

Відео дня
  • Skinny fit або облягаючі джинси - найвужча модель, яка щільно сидить на нозі. У таких брюках видно будь-які особливості фігури, тому не завжди вони виглядають вдало. Також вони сковують рухи. Добре виглядають в будь-якому стилі.
  • Slim fit - такі джинси теж облягають фігуру, але не так щільно. Це універсальна модель, до якої підходить майже будь-який верх і різне взуття. Вдало виглядають на людях з популярними параметрами, але на нестандартну фігуру красиву модель знайти важко.
  • Regular fit - найпопулярніша і широко представлена модель джинсів, яка нещільно прилягає до ноги і не сковує рухів. При цьому в них все ще видно фігуру. Цінуються такі штани за те, що з ними можна поєднувати будь-який верх.
  • Loose fit або мішкуваті джинси - вільна модель брюк. Їх також називають джинси-бойфренди, оскільки вони схожі на чоловічі. Ці штани в 2023 році неймовірно популярні у молоді і серед творчих людей, з ними можна створити дуже модний образ. Добре виглядають на жінках з нестандартною фігурою, але абсолютно не підкреслюють талію і інші форми.

Також джинси розрізняються по посадці (низька і висока) і по низу штанини (вузька або розкльошена).

Які є моделі джинсів / фото Instagram

Як підібрати джинси за типом фігури

Пам'ятайте, що кожен вид джинсів підходить певному типу фігури. 

Жінкам з фігурою "пісковий годинник" підібрати зручні джинси зазвичай не складно. Вам підходять майже будь-які моделі брюк. Рекомендується надавати перевагу штанам з високою посадкою. Якщо хочеться виділитися - спробуйте носити джинси boot cut - це модель з облягаючим верхом, але широкою штаниною нижче колін.

Якщо у вас приблизно однакова ширина грудей і стегон, а талія слабо виражена - у вас фігура "прямокутник". Вам не підійдуть джинси з високою посадкою, оскільки для них потрібна вузька талія. Спробуйте джинси skinny або slim в поєднанні з вільним і об'ємним верхом, а також взуттям на підборах.

Широкі стегна, вузькі плечі і невеликі груди - ознаки фігури "груша". Таким жінкам рекомендується підкреслити талію, а на стегнах залишити вільний крій. Вам підійдуть джинси slim і regular з високою посадкою і прямим кроєм, а також штани з розкльошеним низом. Такі штани привернуть увагу до талії, і не зроблять стегна візуально крупнішими.

Жінок з широкими плечима і вузькими стегнами відносять до фігури "перевернутий трикутник". Зверніть увагу на прямі джинси regular або loose з низькою посадкою. В них стегна здаються візуально більшими.

Фігура "овал" характеризується широкою талією і широкими стегнами. Джинси з високою посадкою вам не підійдуть через відсутність лінії талії, а штани з низькою талією будуть сповзати. Вибирайте штани з середньою посадкою, які не облягають ноги. Добре підійдуть джинси-бойфренди. А взуття на підборах зробить фігуру візуально більш стрункою.

Як підібрати джинси по фігурі / фото-instagram

Як правильно підібрати джинси жінці-інші поради

Отже, ви визначилися з моделлю брюк, які підходять для вас. Ось ще кілька порад про те, як правильно підібрати джинси під час примірки:

  • Зверніть увагу на бічний шов джинсів. Шов на боці штанів має розміщуватися рівно на середині ноги і не повинен "ковзати" по нозі.
  • Подивіться на склад тканини. Якщо в ньому багато бавовни - це збільшує шанс того, що джинси "сядуть" після прання. Не варто купувати такі штани в обтяжку.
  • Спробуйте тканину на дотик. У якісних штанях вона має бути не гладкою, а щільною і злегка шорсткою. Такі джинси повільніше зношуються.
  • Зверніть увагу на посадку. Джинси з високою посадкою більш зручні в носінні і не з'їжджають, а також поєднуються майже з будь-яким верхом. Але підходять такі штани людям з вираженою лінією талії. Також не варто брати штани із занадто високою посадкою, інакше вони порушать пропорції фігури. В ідеалі пояс має бути на рівні пупка.
  • Загляньте в чоловічий відділ. Якщо в жіночому відділі вам нічого не підійшло - не бійтеся приміряти чоловічі джинси. Таким чином власниці нестандартної фігури часто можуть знайти підходящу річ.
  • Подивіться на низ штанів. Завужені до низу джинси підійдуть власницям струнких гомілок, а розкльошені - жінкам з великим розміром ноги.

І найголовніша порада: ніколи не купуйте джинси, які не підходять вам за розміром. Не сподівайтеся на те, що штани "всядуться" або ви схуднете до їх розміру. Швидше за все такі штани просто пролежать у вас в шафі.

Вас також можуть зацікавити новини: