Від прища можна позбутися за лічені години / фото pixabay.com

Кожній з нас знайома ситуація, коли нам потрібно збиратися на якийсь важливий захід, а на обличчі виліз небажаний прищ. І перше, що вам варто запам'ятати: ніякої паніки! Є один дієвий засіб, який врятує вас від сорому.

Дерматологи не дарма кажуть, що прищі не можна вичавлювати. Так ви можете тільки занести інфекцію і висипання пошириться по всій поверхні шкіри. Хіба воно вам треба? Думаємо, ні.

Тому фахівці визначили три головних правила, за допомогою яких ви дійсно зможете позбутися від прищів, не зашкодивши шкірі.

Відео дня

Отже, зробіть ці три простих кроки:

  • ретельно вмиваємося;
  • протираємо обличчя тоніком;
  • точково наносимо крем з азелаїнової кислотою.

Зверніть увагу на те, що крем з азелаїнової кислотою потрібно наносити саме точково і дуже тонким шаром. Якщо ви наноситимете велику кількість крему, то ризикуєте отримати опік і, як результат, почервоніння. Сходити вони будуть не один день, тому вийти з дому ви навряд чи захочете.

Як діє азелаїнова кислота? Вона підсушує висипання, тому наносивши її на ніч, вранці ви прокинетеся з чистим обличчям. Важливо: не можна наносити акнестоп і скінорен вдень, коли на вулиці високий УФ-індекс. Також з цим кремом не можна виходити на сонце.

Крім того, дерматологи говорять про те, що для красивої шкіри варто дотримуватися дієти. Відмовтеся від мучного, солодкого, жирного, смаженого, гострого і від алкоголю і газованої води. Також не забувайте пити багато води, адже вона очищає організм, а разом з тим і шкіру.

Нагадаємо, раніше фітнес-тренер Боржемська назвала прості вправи для схуднення

Вас також можуть зацікавити новини: