Саакашвілі має оформити українську візу / фото УНІАН

Позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі може потрапити в Україну тільки після оформлення візи. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Пропуск Саакашвілі (наразі особи без громадянства, якщо не підтвердиться інфо про наявність у нього паспортів третіх країн) в Україну можливий лише після оформлення візи. Будь-які перформанси в оточенні активістів чи нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а осіб, що сприятимуть такому незаконному перетину кордону - до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали)", - написав Єнін. 

Читайте такожВ Головній прокуратурі Грузії підрахували, скільки років тюрми загрожує Саакашвілі

Відео дня

За його словами, особиста присутність Саакашвілі на засіданнях суду не може бути підставою для оскарження права на справедливий суд, "оскільки право на в’їзд до іноземної держави не є правом гарантованим Конвенцією і позивач може захищати свої інтереси через захисника", додав заступник генпрокурора. 

26 липня президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив громадянства України екс-президента Грузії, екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.