Славомір Новак / фото УНІАН

У вівторок, 21 липня, у прокуратурі Варшави висунули звинувачення колишньому керівнику «Укравтодору» Славоміру Новаку.

Читайте такожЗатримання екс-голови "Укравтодору": у НАБУ розповіли деталі справи (відео)Про це повідомляє «Європейська правда».

Зазначається, що Новака звинувачують в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала неправомірну вигоду.

Відео дня

Його підозрюють у вимаганні і отриманні майнових і особистих вигод в обмін на надання приватним суб’єктам контрактів на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні коштів, отриманих під час цих злочинів.

«В результаті він отримав 1 300 000 злотих (майже 300 тисяч євро), – сказала речниця окружної прокуратури Варшави Мирослава Хир.

Додатково Новака підозрюють у підбурюванні лікаря Медичного військового інституту у Варшаві у наданні медичних довідок, якими він мав намір скористатися, щоб виправдати свою відсутність на роботі в Україні.

Також зазначається, що Затримані разом з Новаком Даріуш З. і Яцек П. заслухали звинувачення в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей і отриманні майнових вигод.

Розслідування пов'язане з періодом, коли Славомір Новак очолював «Укравтодор». Він був призначений в. о. голови агентства в жовтні 2016 року, а відставку подав наприкінці вересня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, Новака затримало Центральне антикорупційне бюро Польщі.