Денісова заявляє, що їй відмовляють у зустрічі з Сенцовим в колонії / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє, що їй відмовляють у зустрічі з незаконно ув'язненим українським режисером Олегом Сенцовим в колонії міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Про це вона повідомила у розміщеному відео у соціальній мережі Facebook.

"Я зустрілася з начальником колонії і начальником управління виконання покарань Ямало-Ненецького автономного округу. Саме він повідомив мені, що я не можу ні за яких обставин (піти) на зустріч з Олегом Сенцовим", - зазначила вона.

Відео дня

"Він нічого мені не повідомив, чому саме відмовляє. Коли я запитала, який стан Олега Сенцова зараз, він сказав, що не буде розповідати, надавати будь-яку інформацію і тому попросив нас покинути територію колонії. Зараз ми перебуваємо біля воріт колонії. Я зателефонувала уповноваженій з прав людини Російської Федерації і чекаю від неї відповіді", - зазначила Денісова.

Як повідомляв УНІАН, співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув’язнення.

Сенцова утримують у колонії в місті Лабитнангі на Ямалі.

14 травня він розпочав голодування з вимогою до Кремля звільнити всіх українських політв’язнів.

Читайте такожЄвропарламент закликав РФ негайно звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів

За підсумками останньої зустрічі глав МЗС країн "нормандської четвірки" 12 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що омбудсмени України і РФ розробляють «дорожню карту» щодо звільнення утримуваних осіб.

Напередодні, 14 червня, Денісова виступила проти пропозиції представників Російської Федерації 22 червня відвідати в колонії Сенцова, який вже місяць голодує, й вимагає негайного допуску до нього.