Кращі емулятори Sega для різних платформ / фото ua.depositphotos.com

У 90-х Sega зробила справжній переворот в ігровій індустрії, змінивши наше уявлення про те, що являє собою комп'ютерна гра. 

І попри те, що технології вже давно застаріла, іноді ну дуже хочеться знову відчути приємні почуття від улюблених ігор. Саме для вирішення таких "проблем" нижче складено список найкращих емуляторів Sega Mega Drive для різних платформ.

Gens

Платформа: Windows.

Відео дня

false

Емулятор для Windows, що підтримує практично всю бібліотеку SEGA-ігор. Він дозволяє працювати з розширеннями .zip, .gen та іншими ключовими форматами. Крім того, Gens дозволяє зберігати ігровий процес, використовувати геймади і навіть грати через мережу за допомогою сервісу Kaillera.

Kega Fusion

Платформа: Windows, Linux, macOS.

false

Мультиплатформовий емулятор, на якому можна грати в ігри як з Sega Mega Drive, так і додаткових модифікацій пристрою у вигляді Mega-CD і 32X. Програма відрізняється підвищеною точністю реалізації функціоналу оригінальних приставок, а також хорошою оптимізацією.

RetroArch

Платформа: Windows, Linux, macOS, Android.

false

Зручний і стильний емулятор, інтерфейс якого нагадує PlayStation 3. А тому заслужив визнання серед користувачів внаслідок стилю, зручності і цікавого дизайну

В арсеналі додаткових функцій RetroArch є можливість гри через мережу, реалізовану систему досягнень і інтеграцію геймпадів в ігровий процес. Водночас в ньому вбудовані спеціальні модулі, які дозволяють записувати власну гру або запускати стріми.

Exodus

Платформа: Windows.

false

Максимально точний емулятор Сеги. Його творцы постаралися з усією любов'ю передати атмосферу популярних приставок. Про високу оптимізацію і мінімальну кількість затримці теж не забули.

Емулятор підтримує майже всі ігри, а також володіє стандартними для геймінгу функціями: підтримкою геймпадів та збереженням прогресу.

OpenEmu

Платформа: macOS.

false

Єдиний у своєму роді емулятор для комп'ютерів Apple. Підтримує з десяток популярних приставок, в тому числі і Sega Mega Drive. 

Користувачі можуть збирати власні бібліотеки з ігор, зберігати прогрес і конфігурацію для будь-якої з них. Навіть у 2022 році розробники не покидають свій проєкт та регулярно його оновлюють, додаючи нові можливості.

MD.emu

Платформа: Android.

Відрізняється підвищеною точністю відтворення середовища Sega Mega Drive. Крім того, користувачі відзначають звуковий супровід хорошої якості і оптимізовану графіку. Можна запускати і інші ігри. Наприклад, для Mega-CD.

ClassicBoy

Платформа: Android.

  • Ще один емулятор для Anrdoid. На ньому можна запускати ігри не тільки для Sega Mega Drive, але і для PlayStation One, Game Boy і так далі.
  • Серед інших потрібних функцій в наявності все необхідне: підтримка геймпада, можливість мультиплеєра, управління за допомогою жестів і т.д. єдиний недолік: безкоштовна версія не дозволяє зберігати ігровий прогрес.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як прискорити зарядку смартфона. Ця "фіча" доступна для всіх телефонів, починаючи від старих кнопкових моделей і закінчуючи сучасними смартфонами, фаблетами і тп.

Також збирали в одній замітці найкращі безкоштовні програми для сканування документів на iOS, Android, macOS, Windows і Linux.

Вас також можуть зацікавити новини: