5 кращих програм для сканера / фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі практично всі операції здійснюються за допомогою технологій та Інтернету. Тому дуже часто користувачі стикаються з ситуаціями, коли необхідно перевести друкований текст в цифровий вигляд.

Для вирішення таких і схожих завдань існує купа програмних інструментів, які здатні швидко, і що важливо, безкоштовно відсканувати документ та підготувати його для подальшої обробки.

УНІАН зібрав список найкращих програм для роботи з текстом на iOS, Android, macOS, Windows і Linux.

Відео дня

Adobe Scan

Підтримувані платформи: iOS, Android.

Для ПК і смартфона: 5 безкоштовних програм для сканування документів

Adobe Scan – це багатофункціональний сканер, який допоможе легко і швидко оцифрувати будь-який текст на телефоні. Дана програма підтримується тільки операційними системами Android і iOS.

Інструмент володіє попередньо підготовленими пресетами з адаптацією під вигляд документа, що буде піддаватися скануванню. Крім того, Adobe Scan має вбудовану функцію зйомки потрібного матеріалу і систему розпізнавання осіб для чіткішого захоплення важливих даних. У постобробці зображення можна кадрувати, коригувати кольори і замазувати інформацію прямо на фото.

Застосунок поширюється безкоштовно, проте можна оформити платну підписку, яка відкриє можливість користуватися розширеним набором функцій.

Microsoft Lens

Підтримувані платформи: iOS, Android.

Для ПК і смартфона: 5 безкоштовних програм для сканування документів

Microsoft Lens – ще один застосунок для мобільних платформ. Відрізняється своєю простотою, оскільки виробляється відомою компанією Microsoft. Інструмент автоматично дозволяє інтегрувати відскановані дані з іншими програмними продуктами відомої корпорації.

До функціонала програми відносять можливості зчитування тексту з будь-яких документів, включаючи візитки, чеки та інші види фізичних носіїв. Оцифровані дані можна зберегти в PDF або інших офісних форматах.

NAPS2

Підтримувані платформи: Windows, Linux.

Для ПК і смартфона: 5 безкоштовних програм для сканування документів

NAPS2 – повнофункціональний застосунок, який володіє всіма потрібними функціями. Попри мінімалістичний дизайн і інтерфейс, інструмент може похвалитися високою швидкістю обробки і якістю результатів. NAPS2 підтримується на операційних системах Windows і Linux.

В арсеналі програми більше ніж 100 мов, включаючи російську. Утиліта сумісна з основними драйверами розпізнавання тексту. Крім того, вона дозволяє створювати профілі персональних налаштувань для швидкої роботи з інформацією. Експортувати результати роботи NAPS2 можна практично в будь-які формати.

Winscan2PDF

Підтримувана платформа: Windows.

Інструмент, який базується на платформі Windows. Утиліта вкрай проста і не вимагає установки. Попри це, вона виконує всі необхідні функції і дозволяє швидко і якісно відсканувати текст і зберегти його в PDF форматі.

Читайте такожЯк прискорити роботу смартфона: не потрібно нічого завантажувати чи встановлюватиКрім того, у Winscan2PDF є можливість об'єднати результати сканування в один документ. Повторювані дії і налаштування можна зберегти в окремий профіль, щоб оптимізувати процеси сканування.

Simple Scan

Підтримувана платформа: Linux.

Для ПК і смартфона: 5 безкоштовних програм для сканування документів

Легкий у використанні інструмент для операційної системи Linux. Він дозволяє швидко і якісно відсканувати паперовий документ і зберегти його як картинку або документа.

Функціонал не перенасичений зайвими можливостями. Тільки цифрування, примітивне редагування результатів і збереження в потрібних форматах.

Деякі збірки Linux поставляються з уже встановленим Simple Scan, що дуже зручно.

Читайте такожПереїзд на Windows 11: фішки та утиліти для більш комфортної роботиПопри те, що практично вся інформація тепер поширюється в цифровому вигляді, іноді користувачам необхідно відсканувати ту чи іншу інформацію. Втім, в таких випадках не варто переживати, адже є достатня кількість відмінних програмних інструментів для цифрування документів.

Вас також можуть зацікавити новини: