СММ ОБСЄ продовжує фіксувати озброєння бойовиків на окупованому Донбасі / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що знову фіксують зосередження танків та артилерії на окупованому Донбасі.

Як повідомляється у звіті місії станом на 19:30 20 лютого, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Зокрема, у непідконтрольних урядові України районах 17 лютого на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність 17 танків (невстановленого типу), 9 одиниць самохідної та 18 одиниць буксируваної артилерії або мінометів на полігоні в районі населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська) та 27 танків (невстановленого типу) на полігоні біля Круглика (31 км на південний захід від Луганська).

Відео дня

Читайте такожДзвінка Путіна достатньо, щоб ОБСЄ отримала вільний доступ на Донбасі - Німеччина в ООН

Також 18 лютого на основі доступних місії даних повітряного спостереження виявлено наявність 17 танків (невстановленого типу) на полігоні неподалік від населеного пункту Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська), 6 танків (невстановленого типу) на полігоні поблизу населеного пункту Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська) та 21 танк (невстановленого типу) на полігоні поруч із Терновим (15 км на південний захід від Луганська).

Крім того, на основі даних повітряного спостереження 18 лютого зафіксовано 8 одиниць самохідної та 23 одиниці буксируваної артилерії на полігоні біля Бугаївки.

Раніше УНІАН повідомляв, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували на окупованій частині Донбасу розміщення самохідних і буксирувальних гаубиць, танків різних модифікацій і мінометів.