В ОБСЄ зафіксували озброєння бойовиків на Донбасі / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували на окупованій частині Донбасу розміщення самохідних і буксирувальних гаубиць, танків різних модифікацій і мінометів.

Як повідомляється у звіті місії станом на 19:30 18 лютого, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Читайте такожУ Повітряних силах ЗСУ запевняють, що прольотів військової авіації РФ на Донбасі не було

Відео дня

Зокрема, у непідконтрольних урядові України районах 16 лютого безпілотний літальний апарат СММ малого радіуса дії виявив 8 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм), 21 танк (одинадцять Т-64 і десять Т-72) і 15 мінометів (2Б11 «Сани», 120 мм) на полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська).

Також було зафіксовано 21 танк (одинадцять Т-64 і десять Т-72) на полігоні біля населеного пункту Круглик (31 км на південний захід від Луганська).

Крім того, у непідконтрольних урядові України районах 17 лютого безпілотник СММ малого радіуса дії виявив 5 БМП-1 і 6 бойових броньованих машин (ймовірно БМП-1) біля населеного пункту Довге (22 км на північний захід від Луганська).

Як повідомляв УНІАН, протягом поточної доби противник обстріляв позиції наших військ 11 разів, сім із яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, внаслідок обстрілів одного військовослужбовця поранено.