Уілсон закликав зупинити агресора / REUTERS

Якщо світ не зуміє зупинити російського диктатора Путіна, він може піти на використання проти України ядерної зброї.

Таку ймовірність допускає президент і генеральний директор Національного американського фонду підтримки демократії Деймон Уілсон, пише "Апостроф". Зараз дипломат знаходиться в Києві.

Він підкреслив, що недооцінювати Путіна не можна - це показують останні події.

Відео дня

"Ми повинні це розуміти. Багато українців не вірили, що він нападе на Україну, попри велику кількість розвідданих, що підтверджують його наміри, і він це зробив. З одного боку, росіяни хочуть використовувати страх ядерної зброї, щоб залякати Захід, зупинити західну допомогу Україні. Але єдиний спосіб уникнути ескалації - проявити силу і допомогти Україні зупинити цю війну. Якщо ми прагнемо запобігти застосуванню тактичної ядерної зброї, не можна поступатися. Необхідно зупинити кривдника", - каже дипломат.

Нинішній час американський експерт оцінює як небезпечний.

"Ніхто не хоче, щоб Україна страждала ще більше. Але ми знаємо, що поки Росія не відмовиться від своїх намірів щодо України, все можливо", - резюмував він.

Ядерні загрози РФ

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров натякнув, що в майбутньому його держава може застосувати проти України ядерну зброю. Пізніше він знову не виключив таку можливість, однак у МЗС РФ заявили, що ядерну зброю використовувати не будуть.

До цього президент Володимир Зеленський попередив, що світу треба готуватися до ядерного удару агресора. Своєю чергою радник глави Офісу президента Олексій Арестович застеріг керівництво РФ від ядерних ударів по території України.

У Держдепартаменті США пригрозили Кремлю наслідками у разі ядерного удару по Україні.