ДПСУ підтверджує переміщення "вагнерівців" з Росії до Білорусі

Прикордонники продовжують відстежувати ситуацію, аби розуміти місця дислокації, кількість та завдання бойовиків.

Українські прикордонники підтверджують інформацію про стягування до Білорусі сил ПВК "Вагнер", про що раніше сьогодні вже звітували спостерігачі з "Беларускі Гаюн".

"Станом на зараз наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії", - цитує прес-служба ДПСУ речника Андрія Демченка.

Прикордонники продовжують відстежувати ситуацію, аби розуміти місця дислокації, кількість та завдання бойовиків.

ПВК Вагнер у Білорусі - що відомо 

Сьогодні, 15 липня, команда спостерігачів з "Беларускі Гаюн" зафіксувала приїзд до Білорусі великої колони зі щонайменше 60 різного типу авто із найманцями Пригожина.

Напередодні у Міноборони Білорусі стверджували, що прибулі бойовики "обмінюватимуться досвідом" з білоруськими військовослужбовцями. 

Раніше переміщення російських головорізів також підтверджували у НАТО, але тоді йшлося про "невелику кількість". 

Після невдалої спроби заколоту, коли ПВК знищили до десятка літаків ВКС РФ разом з екіпажами, подальша доля формування бойовиків Пригожина, як і їхнього ватажка, залишається незрозумілою. 

У Кремлі вже пропонували терористам підписувати контракти з Міноборони. Таким чином, на думку експертів, Москва намагатиметься "осідлати" бунтівні сили, але повністю від них не відмовлятиметься.

В Україні допускають, що РФ спробує залучити "вагнерівців" для провокацій на білорусько-українському кордоні. А ось полковник СБУ Роман Костенко вважає загрозу спроби вторгнення ПВК з боку Білорусі цілком реальною - якщо тільки Путіну захочеться знищити найманців фізично. 

Вас також можуть зацікавити новини: