Експерт попередив, що в Європі дозріла друга Мюнхенська змова / фото ua.depositphotos.com

Україну намагаються схилити до того, щоб ЗСУ зупинилися на нинішній лінії фронту та припинили опір. Західні партнери не хочуть стикатися з російською агресією.

"Завжди треба шукати моменти істини, якісь ключові події, які нам показують всю фабулу процесу. І ось була одна така подія, чомусь ніхто не говорить про неї офіційно. Все-таки була розмова Дуди з Вованом і Лексусом - пранкерами, які зобразили президента Франції. 22 числа з'явився сюжет, де Вован і Лексус, відомі пранкери, говорять англійською з Дудою близько 8 хвилин і зображують Макрона. Дуда звітує перед "Макроном" про цю ракету або ракети, які впали на польській території. Він виправдовується і каже, що він ніколи не піде на війну з Росією, що це неможливо, що він за всяку ціну хоче зберегти мир, що він про це з Байденом говорив", - розповів політолог і економіст Олег Соскін в інтерв'ю УНІАН.

При цьому він звернув увагу на те, що ніхто з політиків не коментує витівку пранкерів.

"Фактично, якщо це все правда, всі зашили собі роти і мовчать. Хлопці, так ви скажіть, був цей розіграш або не був? Дуда нехай заявить, що це все неправда, Макрон нехай заявить. А нічого немає, так що, було? Тоді виходить, що фактично це Мюнхенська змова, і тоді Дуда здав Україну. Тоді лягає все в контекст, тому що С-300 не може такий величезний кратер зробити. Не треба бути якимось фахівцем, щоб сфотографувати кратер. В Україні скільки цих ракет-Х впало? Тому кратер "Ікса" легко ідентифікувати. Будь-яку ракету, кратер від неї Україна легко може показати. Але Зеленський теж замовк, всі замовкли. А в чому справа, вирішили на гальма спустити?"- вказав експерт.

Крім того, Соскін заявив, що Україну схиляють до того, щоб українська армія припинила вогонь та зупинилася на поточних рубежах, але "тоді Україні буде капець".

"25 листопада міністр Туреччини заявив, що треба сідати за стіл переговорів. А чого вони з курдами тоді не сядуть? Ні, Ердоган каже, що ми "Кіготь та меч" зробили, а тепер будемо сухопутну операцію в Сирії та Іраку проводити. Так ви сядьте з курдами, почніть говорити про створення курдської держави, і все нормально буде. Ні, курди - терористи, а московити, значить, не терористи. Макрон - те ж саме. У нього ж в Корсиці є сили, різні партії політичні, які виступають за відділення Корсики від Франції. Так ти їх теж підтримай, сядь з ними за стіл. Або, скажімо, візьміть ту ж історію з Великобританією по Шотландії. Шотландія в 2023 хотіла в листопаді провести референдум, на що їм Високий суд Великобританії сказав, що вони не мають права протягом покоління робити нові референдуми. А чому ні? Якби Шотландія вийшла зі складу Великобританії, була б Англія, Північна Ірландія пішла б в Ірландію, Уельс і Шотландія конфедерацію зробили б. А в чому проблема? Або той самий Техас, який увійшов до США як окрема держава. У нього є своя конституція, вони договір підписали з США. А зараз вони скажуть, що вони виходять, їм набридло. У чому проблема? Тобто, коли мова про Україну – сідайте з терористами-геноцидниками, з КДБістами за стіл переговорів і віддавайте 20% своєї території. А коли справа стосується їх, то там чомусь інша ситуація, так не може бути. Чому Баварії не вийти з Німеччини? Бісмарк приєднав їх мечем і кров'ю. У чому проблема?"- підсумував політолог.

Мирні переговори з РФ - що відомо

Президент України Володимир Зеленський запропонував публічну форму переговорів з російським диктатором Влаимиром Путіним. 

У свою чергу спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "важко уявити" мирні переговори в такому форматі. При цьому в Москві визнали, що залишили українинців без світла і тепла спеціально, щоб змусити погодитися з умовами РФ.

За даними ЗМІ, одна з країн-посередниць у переговорах України і РФ напередодні саміту G20 передала Володимиру Путіну чорновий варіант можливої мирної "угоди". У проекті говорилося, що російські війська повинні піти з усіх українських територій. На цю пропозицію Москва відповіла черговим обстрілом українських міст.

Після нової атаки Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ніякі ракетні удари, обстріли пологових будинків і "шахіди" не здатні змусити Україну сісти за стіл переговорів з РФ на її умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: